FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 27. lipnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 27. lipnja 2004.(Hina) -

FARO

Nogometaši Nizozemske izborili su plasman u polufinale EURA u Portugalu nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Švedsku sa 5-4 na stadionu Algavre u Faru. Nakon 120 minuta igre bilo je 0-0.Pred 30.000 gledatelja sudio je Michel iz Slovačke.Nizozemska će u polufinalu igrati protiv Portugala 29. lipnja u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade.

RIO DE JANEIRO/ZAGREB

Najbolja hrvatska stolnotenisačica plasirala se u polufinale ITTF turnira Otvorenog prvenstva Brazila u Rio de Janeiru. Prva dama hrvatskog stolnog tenisa u osmini finala je izbacila Rumunjku Adrianu Zamfir 4:1 (5, 5, 9, -9, 9), a potom je u četvrtfinalu bila bolja od Japanke Ai Fujinuma 4:1 (10, 9, 6, -6, 6).U polufinalu će Boroš igrati sa Rumunjkom Michaelom Steff, a u drugom susretu se sastaju Čehinja Strbukova i Austrijanka Liu Jia, koja je u osmini finala bila bolja od naše Cornelie Vaide 4:1 (7, -13, 7, 11, 4). Zoran Primorac je u osmini finala poražen od Slobodana Grujića iz Srbije i Crne Gore u sedam setova 3:4 (-6, -10, 7, -13, 1, 6, -8).

RIM

Reprezentacije koje su bile među glavnim favoritima za osvajanje ovogodišnjeg Europskog prvenstva u nogometu već su otišle iz Portugala, jer su ih eliminirale momčadi s mnogo manje iskustava i prije svega mnogo jeftinije na tržištu. List "Corriere della Sera" objavljuje u nedjelju tablicu vrijednosti pojedinih reprezentacija na osnovu cijena pojedinih nogometaša, pa tako ispada da četiri prvoplasirane po vrijednosti (Engleska, Španjolska, Italija i Francuska) više nisu na Euro 2004. Engleska vrijedi najviše - 316 milijuna eura, Španjolska 301,5 milijuna, Italija 292,5 milijuna, a Francuska 224,5 milijuna. Od onih sastava koji su ostali Češka je najvrijednija sa 177 milijuna eura, a potom slijede Portugal sa 160 milijuna, Nizozemska sa 152 milijuna, Njemačka sa 147 milijuna, Danska 136,5 milijuna, te Švedska sa 116 milijuna. Hrvatska nogometna reprezentacija je jedanaesta sa 89 milijuna eura, a ispod nas su Grčka sa 84 milijuna, Rusija sa 71,5 milijuna, Letonija sa 57 milijuna, Švicarska sa 55 milijuna, dok najmanje koštaju nogometaši Bugarske sa "svega" 51,5 milijuna eura.

CRES

Talijanska jedrilica Sixty Group sa kormilarom Giorgiom Goldoniom prvak je Mediterana nakon što je zadnji, sedmi plov VIP IMS Mediteranskog prvenstva u jedrenju na Cresu otkazan zbog slabog vjetra. Sixty Group je premoćno osvojio naslov sa samo šest negativnih bodova i četiri pobjede iz šest jedrenja, a veliki uspjeh postigla je Karuba Darka Hajdinjaka iz riječkog SCOR-a, koja je sa 19 negativnih bodova postala doprvak Mediterana. Treće mjesto je osvojio talijanski Il Colore del Vento (Franco Corazza), dok je od hrvatskih predstavnika Follow Us Opatija Ivice Sčurića na šestom, a Termag Magic skippera Igora Lukanovića na 16. poziciji. Na prvenstvu su nastupile ukupno 44 posade, a odlična organizacija klubova SCOR i Reful garantira uspješnost Svjetskog IMS prvenstva koje će se također na Cresu održati u rujnu.

AMSTERDAM

Tisuće Nizozemaca izašle su na ulice u subotu navečer proslavljajući pobjedu svojih nogometaša nad Švedskom i plasman u polufinale Europskog prvenstva gdje ih čekaju domaćini Portugalci. U svim većim nizozemskim gradovima vatrometom se proslavljala pobjeda, dok se tradicionalni "karusel" vozila sa uključenim sirenama mogao vidjeti i čuti na ulicama Amsterdama, Rotterdama i Eindhovena. Slavlje je preraslo u ulično nasilje u Haagu gdje su se navijači sukobili sa policijom, a nakon cjelonoćnih sukoba bocama i kamenjem, te razbijanja izloga, uhićeno je 49 osoba prema priopćenju policije. Nizozemci su svladali Švede 5:4 boljim izvođenjem jedanaesteraca, koji su dosad na zadnja četiri natjecanja bila kobna za "Oranje", pa je pobjeda bila tim slađa. Nizozemci su na zadnja tri Europska prvenstva ispadali slabijim izvođenjem jedanaesteraca od Danske (Euro 1992), Francuske (Euro 1996) i Italije (Euro 2002), a ista sudbina zadesila ih je na Svjetskom prvenstvu 1998. kada su eliminirani od Brazila.Stoga su svi vodeći nizozemski listovi u nedjelju izašli sa gotovo istim naslovom - "Trauma je konačno nestala".

FARO

Nizozemski kapetan Frank de Boer zadobio je tešku ozljedu gležnja na četvrtfinalnoj utakmici EURA 2004 protiv Švedske i gotovo sigurno neće nastupiti u polufinalu protiv Portugala. De Boer (34) se ozlijedio još u prvom poluvremenu prilikom starta na Freddieu Ljungbergu za koji je dobio žuti karton. Prema izjavi liječnika stradali su ligamenti u De Boerovu gležnju, a izbornik Advocaat na toj poziciji ima još uvijek nezaliječenoga Wilfrieda Boumu, koji je i sinoć ušao u igru umjesto kapetana.

MADRID

Mada su Španjolci odavno ispali sa EURA 2004, vodstva njihovih najvećih klubova Barcelone i Real Madrida itekako su prisutni u Portugalu, tražeći pojačanja za novu sezonu. Tako su svi katalanski listovi u nedjelju objavili da je Barcelona dogovorila prelazak portugalskog Brazilca Deca, za koga su bili vrlo zainteresirani prošlog ljeta, ali su umjesto njega kupili Ronaldinha iz Paris Saint-Germaina. Sada ljudi iz Barce vjeruju kako Deco i Ronaldinho mogu igrati zajedno, a Decovoom igrom posebno je impresioniran trener Frank Rijkaard, pa su Katalonci spremni platiti 25 milijuna eura. Pitanje je samo je li ta suma dovoljna da bude bolja od ponude Chelsea, čiji je vlasnik Abramovič već kazao kako je Deco njihov. Ako ne uzmu Deca, Barcelona će tražiti Francuza Ludovica Giulya iz AS Monaco i Šveđanina Henrika Larssona iz Glasgow Celtica, no zasad je jedina izvjesna prinova branič Juliano Belletti iz Villarreal.Barcin "smrtni neprijatelj" Real Madrid očajnički traži braniče, pa po Portugalu love Ricarda Carvalha iz Porta. Real je malo umjereniji u zahtjevima, barem do predsjedničkih izbora u klubu 11. srpnja kada će biti poznato hoće li ostati Florentino Perez ili će ga zamijeniti Lorenzo Sanz. Jedini igrač koji je zasad potpisao za Real je branič Rome Argentinac Walter Samuel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙