FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 26. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 15,30 sati.
ZAGREB, 26. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 15,30 sati.

PULA - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti posjetio Službu za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Mesić je rekao kako su najveće pošasti današnjeg svijeta terorizam, droga i AIDS. "Danas trebamo eliminirati ove negativne elemente globalizacije", poručio je Mesić. Dodao je da u borbi protiv ovisnosti nije dovoljno izliječiti ovisnika, nego je važno da on promijeni ambijent, gdje, po njegovim riječima, "dolazi do korozije", a to je zadaća za državnu i lokalnu razinu, za stručne institucije i posebice za obitelj. Po njegovim riječima, najviše koristi u svemu imaju "pljačkaši i razbojnici koji na ljudskoj nesreći zarađuju milijune i stvaraju vlastite imperije".

PULA - Odgovarajući na upit novinara o tome hoće li se nakon euforične proslave hrvatske kandidature za članstvo u Europskoj uniji Vlada uspješno uhvatiti u koštac s gospodarskom i socijalnom zbiljom u zemlji, predsjednik Mesić je u Puli ocijenio da je poruka Vlade nakon tog priznanja bila sasvim u redu i da jasno govori da Hrvatska mora ostvariti standarde koji će je uključiti u Europsku uniju. "Vlada se sada mora potvrditi, ne više na porukama, već na djelotvornosti. Vlada mora donositi djelotvorne odluke koje će pokazati da se mi velikom brzinom uključujemo u europske standarde", istaknuo je Mesić. Po njegovim riječima, autoritet Vlade stječe se na toj vrsti djelotvornosti.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zloporabe droga i nezakonitog prometa drogama, danas je na zagrebačkome glavnom trgu održana manifestacija pod sloganom "Život bez droge". Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je upozorila da se u Hrvatskoj prošle godine znatno povećao broj mladih osoba koje su umrle od posljedica konzumiranja droga. Godine 2002. umrlo je zbog konzumiranja droge 55 mladih osoba, a lani se broj smrtnih slučajeva zbog droga povećao na 94. Povjerenstvo za borbu protiv droga namjerava mnogim aktivnostima, istaknula je Kosor, upoznati javnost sa svim posljedicama konzumiranja droga, ali i utjecati na promjenu sustava vrijednosti.

DUBROVNIK - Predsjedništvo dubrovačko-neretvanske Županijske organizacije HSS-a odlučilo je na današnjoj sjednici raspustiti orebićku općinsku organizaciju HSS-a i suspendirati Joška Đelduma, Smiljana Radića i Ante Martinovića, trojicu vijećnika u Općinskome vijeću. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao predsjednik Županijske organizacije Marinko Filipović, tim je odlukama "sanirano postojeće stanje u općinskoj organizaciji HSS-a u Orebiću". Problemi između vodstva Županijske organizacije i općinske organizacije HSS-a u Orebiću počeli su nakon nedavnih ponovljenih lokalnih izbora, kada su vijećnici HSS-a, suprotno odlukama središnjice, ušli u koaliciju s HDZ-om i sastavili vlast u Orebiću.

SISAK - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod glavnoga križa na sisačkome gradskom groblju Viktorovcu danas je obilježena 13. obljetnica osnutka sisačkoga 57. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde "Marijan Celjak", jedne od prvih dragovoljačkih postrojba u Domovinskom ratu. Na današnji dan prije trinaest godina 57. samostalni bataljun je zauzeo obrambene položaje u Komarevu kod Siska i bio stožerna postrojba u obrani toga grada od velikosrpskog agresora u Domovinskom ratu. Počast 46-orici poginulih pripadnika postrojbe danas su odali članovi prvog zapovjedništva, izaslanstvo Siska, obitelji poginulih branitelja, te udruge iz Domovinskog rata.

ZAGREB - Skraćivanjem radnog vremena na 36-satni radni tjedan samo u Hrvatskom telekomu sačuvalo bi se gotovo tisuću radnih mjesta, priopćio je danas Republički sindikat radnika hrvatske pošte i telekomunikacija nakon sastanka predstavnika tog sindikata te Sindikata telekomunikacija Slovačke i Sindikata pošte i telekomunikacija Mađarske, održanog 24. i 25. lipnja u Novom Vinodolskom. Razlog tom sastanku bio je najava Nadzornog odbora Deutsche Telekoma da će unutar društva srednje Europe smanjiti broj zaposlenih za desetak tisuća. Predstavnici triju sindikata odlučni su u obrani radne i socijalne budućnosti svojih članova i svih radnika te traže da njihovi radnici u Deutsche Telekomu ne budu radnici drugog reda.

UDBINA - Dvije su osobe poginule u teškoj prometnoj nesreći na brzoj cesti Udbina - Gornja Ploča nedaleko naplatnih kućica za autocestu. Prema prvim podacima ličko-senjske Policijske uprave do nesreće je došlo poslije 12 sati. Sudarila su se dva vozila, dvije osobe su smrtno strdale, a ima i ozlijeđenih. Promet teče usporenije i regulira ga policija.

SPLIT - U Split je jutros u 11,50 sati, nakon 14 godina, stigao prvi vlak iz Beograda u kojemu je bilo 12 putnika. Kako se doznaje od službenice na splitskom Željezničkom kolodvoru njegov dolazak očekivao se u 10,15 sati, a razlog su kašnjenju radovi na željezničkoj pruzi kroz Liku. Riječ je o agencijskoj liniji, a vlak je do Splita stigao preko Zagreba, Ogulina i Knina. Već u 14,10 sati krenut će istim putem natrag za Beograd. Sukladno sporazumu između vlada dviju zemalja, vlak će na liniji Beograd - Split- Beograd, prometovati ovoga ljeta svake subote.

ZAGREB - Petstotinjak kršćana reformacijske baštine iz Hrvatske jutros je ispred zagrebačke crkve sv. Marka molilo za vlast, a zatim se u povorci uputilo prema Cvjetnome trgu, gdje se održavaju cjelodnevni "Kršćanski susreti - Hrvatska za Isusa 2004". Molitvu za vlast, da je blagoslovi i zaštiti od zlog, kako bi mudro i pravedno vodila hrvatski narod, vodio je pastor zagrebačke Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić.

ZAGREB - Od ponedjeljka, 28. lipnja, ponovno se za putnički promet otvara dionica pruge Oštarije - Split, tako da putnici koji putuju između Zagreba i Splita dnevnim vlakom "Marjanom" te dvama noćnim vlakovima više neće presjedati u Ogulinu u autobuse, kao što su činili od veljače ove godine, priopćile su Hrvatske željeznice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙