FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2004.(Hina) - Pregled najvažnijih događaja do 4,30sati.
ZAGREB, 26. lipnja 2004.(Hina) - Pregled najvažnijih događaja do 4,30 sati.

VUKOVAR-"Baš poput Vukovara hrvatske se Oružane snage opet grade, veličinom i strukturom prilagođavaju potrebama i mogućnostima države i zahtjevima okruženja, poručio je jučer u Vukovaru predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS Stjepan Mesić u govoru na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti i završetka izobrazbe i promociji 370 polaznika svih škola i učilišta OS RH. Kako je rekao predsjednik Mesić, tijekom transformacije svojih oružanih snaga "Hrvatska mora sačuvati sastavnice sve tri grane kao i sposobnost obrane nacionalnog teritorija". Mesić je također rekao kako hrvatske Oružane snage neće biti prijetnja susjedima već se skupa s njima graditi mostove suradnje na zajedničkim zadaćama očuvanja mira i međusobnog povjerenja te borbi protiv terorizma, trgovine drogama i ljudima.

ZAGREB- Izložba fotografija iz Domovinskog rata "Slike rata", koju je priredio Vojni muzej MORH-a, otvorena je sinoć u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izložba, koju su došli vidjeti i pripadnici udruga branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata je izbor iz opsežnog i dosad neselektiranog fonda ratnih fotografija u vlasništvu Vojnog muzeja te 60-ak fotografa amatera i profesionalaca iz svih hrvatskih županija te medijskih kuća, od čega najveći dio do sada nije prikazan javnosti. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugenerecijske solidarnosti Jadranka Kosor je otvarajući izložbu čestitala Dan državnosti svima, a ponajprije hrvatskim braniteljima "bez čije hrabrosti i mudrosti ne bi bilo slobodne i demokratske Hrvatske" te se prisjetila i na fotografe, snimatelje i novinare koji su stradali u ratu. Fotografije govore o strahotama rata, ali pokazuju i naše istinske heroje i dokaz su nesalomljivosti hrvatskog duha, rekla je Kosor.

PULA-Nastupom Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Siniše Leopolda sinoć je u Malom rimskom kazalištu u Puli svečano otvoren 25. jubilarni međunarodni Etno festival Europske radiotelevizijske unije. Ove godine festival je okupio izvođače i predstavnike javnih radijskih postaja iz Belgije, Bjelorusije, Češke, Danske, Finske, Norveške Njemačke, Poljske Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i Hrvatske. Etno festival Europske radiotelevizijske unije održava se svake godine u drugoj državi, a ove je godine Pula dobila čast da u ime Hrvatske bude domaćin izvođačima iz 15 europskih zemalja. Otvarajući međunarodni glazbeni festival pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan rekao je kako ova manifestacija povezuje različite narodnosne kulture iz cijele Europe, njegujući različitost dijaloga kao značajku koja pridonosi međusobnom upoznavanju posebnosti nacionalnih vrednota.

CAVTAT- U Galeriji Bukovac u Cavtatu sinoć je otvorena izložba "Crteži Ivana Meštrovića".

Organizator izložbe iz fundusa Galerije Ivana Meštrovića u Splitu jesu Fondacija Ivana Meštrovića te muzeji i galerije Konavala. Cavtatska izložba selekcija je najreprezentativnijih radova a izloženo je 30 crteža. Kako je u prigodi otvaranja istakao kustos Meštrovićeve galerije u Splitu, Dalibor Prančević, odluka postave ovih radova Ivana Meštrovića u Galeriji Bukovac jake su kipareve veze s dubrovačkim područjem koje datiraju od gradnje crkve Gospe od Anđela, privatne zadužbine cavtatske obitelji Račić. Ivan Meštrović nikad nije izlagao u Cavtatu i ova izložba predstavlja ulazak njegova djela u obnovljenu i nedavno otvorenu kuću Vlaha Bukovca.

PULA/ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić će danas u Puli posjetiti jednu bivšu ovisnicu te Službu za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije gdje će razgovarati s ravnateljem i grupom ovisnika koji su u edukacijsko-rehabilitacijskom programu i s roditeljima liječenih ovisnika. Potpredsjednica Vlade RH i predsjednica vladinog Povjerenstva za sprječavanje zlouporabe droge Jadranka Kosor otvorit će u Zagrebu manifestaciju obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Manifestacija će se održati na Trgu bana J. Jelačića gdje će poznate osobe i učenici XV. gimnazije dijeliti promotivne materijale sa sloganom "Život bez droge"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙