FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 25. lipnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. lipnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Hod u svemiru na Međunarodnoj svemirskoj postaji prekinut je nakon 14 minuta zbog neočekivanog pada tlaka u spremniku za kisik, objavila je NASA. Američki i ruski astronaut trebali su izvesti vanjske popravke na postaji i hod u svemiru trebao je trajati oko šest sati. Pad tlaka u primarnom spremniku kisika američkog astronauta Mikea Finckea nije predstavljao opasnost za ostale astronaute, a prekid je zapovijedila kontrola u Moskvi. Za sada nije poznato hoće li Fincke i njegov ruski kolega Genadij Padalka pokušati drugi put hodnju u svemiru.

WASHINGTON - New York je i dalje najnapučeniji američki grad s više od osam milijuna stanovnika dok aglomeracije na jugozapadu rastu zahvaljujući svom dinamizmu i suncu. New York je 1. srpnja 2003. godine brojao 8,09 milijuna stanovnika, daleko ispred Los Angelsesa (3,8 milijuna), Chicaga (2,9) i Houstona (2). Jugozapadni dio SAD-a (Kalifornija, Nevada, Arizona) doživaljavaju demografski rast što je dovelo do eksplozije predgrađa nekih gradova, posebice Gilberta u Phoenixu u Arizoni gdje je od popisa 2000. godine stanovništvo naraslo za 32 posto. Najveći je grad na tom području Los Angeles koji ujedno i najbrže raste s 125.200 stanovnika više u posljednje tri godine.

LOS ANGELES - Američka glumica Meryl Streep bit će nova zvijezda novog filma kineskog redatelja Chen Shi-zhenga o masakru kojeg je jedan kineski student počinio na američkom sveučilištu. Film s naslovom "Dark matter" inspiriran je istinitom pričom o briljantnom, ali nezadovoljnom kineskom studentu fizike, koji je pištoljem ubio šest osoba na sveučilištu Iowa 1991. godine. Meryl Streep će glumiti bogatu donatoricu koja se prijeteljski poveže s kineskim studentom kojeg će glumiti glumac Liu Ye. Početak snimanja predviđen je za kraj godine.

LOS ANGELES - "Over the Rainbow", sjetnu, optimističnu pjesmu iz "Čarobnjaka iz Oza" Američki filmski institut proglasio je najboljom filmskom pjesmom. Pjesma koju je 1939. godine otpjevala Judy Garland zauzela je prvo mjesto na listi od 100 pjesama koja uključuje "As Time Goes By" iz filma "Casablanca" na drugom mjestu te istoimenu pjesmu iz filma "Pjevajmo na kiši" na trećem. Četvrta je "Moon River" iz "Doručka kod Tiffanyja", slijede "Bijeli Božić" iz filma "Holiday Inn", "Mrs. Robinson" iz "Diplomca", "When You Wish Upon a Star" iz "Pinocchia", naslovna pjesma iz filma "Djevojka koju sam volio", "Stayin' Alive" iz "Groznice subotnje večeri" te "The Sound of Music" iz filma "Moje pjesme, moji snovi". Sastavljena odabirom među 400 nominiranih, lista je objavljena u TV emisiji koju je vodio John Travolta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙