FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN NAJAVIO NASTAVAK PROIZVODNJE CENTRIFUGA

WASHINGTON, 24. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iran je objavio odluku danastavi s proizvodnjom centrifuga za obogaćenje urana, suprotnupreuzetoj obvezi o zamrzavanju sumnjivih nuklearnih djelatnosti,izjavio je u četvrtak američki visoki dužnosnik.
WASHINGTON, 24. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iran je objavio odluku da nastavi s proizvodnjom centrifuga za obogaćenje urana, suprotnu preuzetoj obvezi o zamrzavanju sumnjivih nuklearnih djelatnosti, izjavio je u četvrtak američki visoki dužnosnik.

"Danas je iranska vlada obavijestila V. Britaniju, Njemačku i Francusku o činjenici da nastavlja s proizvodnjom dijelova centrifuga za uran", izjavio je državni podtajnik zadužen za kontrolu naoružanja i međunarodnu sigurnost John Bolton pred povjerenstvom Kongresa.

Bolton je dodao da Teheran "nastavlja" sa svojim obavezama preuzetima s te tri europske zemlje u veljači, u okviru međunarodnih napora kako bi se osiguralo da iranski nuklearni program, koji je Teheran predstavio kao isključivo civilni, ne skriva vojne ambicije.

Ta je odluka "izazov" Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju koja je prošlog tjedna odlučno zatražila od Irana da u potpunosti surađuje glede nuklearnih aktivnosti, ocijenio je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙