FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR ŽUŽUL DOPUTOVAO NA 15. CRANS MONTANA FORUM

ZAGREB/CRANS MONTANA, 24. lipnja 2004. (Hina) - Ministar vanjskihposlova Miomir Žužul doputovao je večeras u švicarski gradić CransMonatnu gdje se od 24. do 27. lipnja održava 15. godišnja sjednicaCrans Montana foruma, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova.
ZAGREB/CRANS MONTANA, 24. lipnja 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovao je večeras u švicarski gradić Crans Monatnu gdje se od 24. do 27. lipnja održava 15. godišnja sjednica Crans Montana foruma, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova.

Ove godine na Forumu sudjeluje približno 500 istaknutih političara, predsjednika država, diplomata i gospodarstvenika, kao i predstavnici 500 tvrtki iz svijeta. Iz Hrvatske u radu Foruma sudjeluju predstavnici INA-e i Podravke.

Među glavnim temama ovogodišnjega Foruma bit će razvoj, proširenje Europske unije te bankarski projekti.

Ministar Žužul govorit će u petak na plenarnoj sjednici pod naslovom "Proširenje Europe: koje dimenzije i koja arhitektura". Plenarnu sjednicu kao poseban gost započet će češki predsjednik Vaclav Klaus.

Usto, ministar Žužul u petak će biti nazočan i na radnoj večeri koju za nekoliko najuglednijih europskih i svjetskih političara priređuje predsjednik švicarske konfederacije Joseph Deiss, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Za subotu je predviđen radni sastanak koji će voditi ministar Žužul, a glavna tema sastanka bit će ulaganje u Hrvatsku. Radni sastanak sponzorira Rothschild Conseil International, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Crans Montana forum pokrenut je 1989. kao odgovor na novu gospodarsku i političku arhitekturu post-hladnoratovske Europe. Početna je zamisao pokretača Zaklade svjetski forum i njezina čelnika i utemeljitelja Jean-Paula Carterona, bila stvaranje Europskog foruma za susrete europskog Istoka i Zapada, no s vremenom je inicijativa proširena na središnju Aziju, Bliski istok, južni Mediteran i čitavu Afriku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙