FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOETTWEIG: ZAVRŠEN 10. EUROPSKI FORUM WACHAU 2004.

GOETTWEIG, 6. lipnja 2004. (Hina) - U samostanu Goettweig u DonjojAustriji završio je trodnevni Europski forum Wachau 2004. na kojemu jeu nedjelju govorio grčki premijer Konstantinos Karamanlis o temi"Europa je budućnost", a završni govor održao je austrijski saveznikancelar Wolfgang Schuessel.
GOETTWEIG, 6. lipnja 2004. (Hina) - U samostanu Goettweig u Donjoj Austriji završio je trodnevni Europski forum Wachau 2004. na kojemu je u nedjelju govorio grčki premijer Konstantinos Karamanlis o temi "Europa je budućnost", a završni govor održao je austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel.

Grčka podupire Hrvatsku na njezinom putu u EU, rekao je grčki premijer Karamanlis odgovarajući na pitanja postavljena na konferenciji za novinare u samostanu Goettweig.

Pozitivno je ocijenio postignuti napredak i hrvatske korake u približavanju EU. "Vjerujem da će hrvatski put u EU biti dodatni poticaj i primjer državama u regiji da se Balkan, kao regija rata, nestabilnosti i različitosti, pretvori u zonu mira, blagostanja i suradnje", kazao je grčki premijer Karamanlis.

Austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel u završnom govoru na Europskom forumu izrazio je nadu da će se za 14 dana postići suglasnost oko europskog ustava, a ako se to ne dogodi, rekao je, "to će biti udarac za Europu 25-orice koja to nije u stanju provesti".

Europski forum Wachau 2004. bila je prigoda da se zaželi sve najbolje velikom Europljaninu dr. Aloisu Mocku za njegov 70. rođendan, koji će se ovih dana, kako je najavio austrijski kancelar Schuessel, obilježiti nizom manifestacija.

Govoreći na plenarnoj sjednici o zaključcima radne skupine o sigurnosti, predsjedatelj Europskog foruma u Dublinu senator Maurice Hayes naglasio je kako je terorizam velika prijetnja koja se mora zajednički učinkovitije sprječavati. Dodajući da se terorizam može bolje spriječiti policijskim metodama nego vojnim - konvencionalnom vojnom snagom, napomenuo je kako je najučinkovitije suzbijanje terorizma suzbijanje njegovih korijena.

Irski senator Hayes zauzeo se za pojačanu suradnju sa susjedima proširene Europske unije. "Novim susjednim državama EU treba pomoći na putu razvoja stabilizacije i napretka u postizanju zajedničkih vrijednosti i učinkovitije s njima surađivati u suzbijanju terorizma, trgovine ljudima i drugih oblika kriminala, kako bi se osigurala sigurnost građana", rekao je irski senator Hayes u Goettweigu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙