FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOETTWEIG: HRVATSKO IZASLANSTVO NA EUROPSKOM FORUMU "WACHAU 2004"

GOETTWEIG, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo na čelu sministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom stiglo je u petak poslijepodne u Austriju gdje bi u samostanu Goettweigu trebalo u subotusudjelovati na Europskom forumu "Wachau 2004".
GOETTWEIG, 4. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom stiglo je u petak poslije podne u Austriju gdje bi u samostanu Goettweigu trebalo u subotu sudjelovati na Europskom forumu "Wachau 2004".

Forum je počeo u petak poslijepodne susretom mladih ljudi iz 25 država Europske unije, a ove godine održava se pod naslovom "Europa 25-orice - nove perspektive za regionalno partnerstvo".

"To je vrlo zanimljiv i važan forum. Osim što ga organizira Hrvatskoj prijateljska država Austrija, bit će mjesto na kojem se mogu iznijeti stavovi država. To je posebno važno za našu zemlju neposredno pred donošenje odluke Europskog vijeća na skorom summitu u Bruxellesu o statusu Hrvatske i eventualnom početku pregovora s Europskom unijom", izjavio je šef hrvatske diplomacije Žužul.

Naglasio je da će iskoristiti prigodu za "sastanke intenzivnog tipa i nastavak lobiranja" te da je Europski forum "Wachau 2004" na kojem će biti i nekoliko europskih ministara, sasvim sigurno korisno mjesto za to.

Oko 150 sudionika, visokih dužnosnika i predstavnika država članica EU, te Hrvatske i Norveške na Europskom forumu u Wachau raspravljat će o različitim europskim pitanjima.

Na tom međunarodnom skupu sudjeluje iz Hrvatske i predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica a u nedjelju se očekuje grčki premijer Konstantinos Karamanlis, te austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel. Europski forum održava se pod predsjedanjem austrijske ministrice vanjskih poslova Benite Ferrero-Waldner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙