FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mučnjak upozorio na nesklad između povećanja prometa riječke Luke i visine radničkih plaća

RIJEKA,24. lipnja(Hina) - Hrvatska udruga sindikata izrazila je danas uRijeci nezadovoljstvo što povećanje prekrcaja u riječkoj Luci nijepopraćeno povećanjem plaća radnicima te je najavila da će se svimsredstvima boriti za uravnoteženje povećanja prometa i plaća.
RIJEKA,24. lipnja(Hina) - Hrvatska udruga sindikata izrazila je danas u Rijeci nezadovoljstvo što povećanje prekrcaja u riječkoj Luci nije popraćeno povećanjem plaća radnicima te je najavila da će se svim sredstvima boriti za uravnoteženje povećanja prometa i plaća.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Zdenko Mučnjak na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci rekao da su plaće u protekle četiri godine ostale iste iako je promet povećan, a broj radnika smanjen.

Po podatcima sindikata, prošle je godine promet u odnosu na 2002. povećan za 35 posto, a ove, u dosadašnjem razdoblju, za daljnjih 57 posto. Rekao je da je, u okviru programa zbrinjavanja radnika, iz Luke otišlo 300 radnika, a da se priprema odlazak daljnjih 200, čime je rad postao rentabilniji.

Sindikati su Upravi iznijeli zahtjeve za povećanjem cijene rada, no Uprava, po Mučnjakovim riječima, i dalje smatra da se radnici moraju odricati kako bi Luka u budućnosti imala najjači prometni pravac na ovom dijelu Jadrana.

Mučnjak je izrazio nezadovoljstvo što su poslodavci odgodili dogovoreni sastanak socijalnih partnera o toj temi. Rekao je da će se sindikat boriti za uravnoteženje povećanja prometa i plaća svim sredstvima, uključujući i industrijske akcije kao što je štrajk.

Mučnjak je komentirao i tvrdnje Uprave Luke da sindikati imaju negativistički pristup radu te tvrtke, rekavši da će sindikat govoriti pozitivno kada se plaće povećaju sukladno povećanju prometa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙