FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od danas kontejnerski prijevoz i iz zadarske luke Gaženice

ZADAR, 11. lipnja 2004. (Hina) - U zadarsku luku Gaženicu danas jeuplovio novi kontejnerski brod Lošinjske plovidbe koji će svaka dvatjedna obavljati kontejnerski prijevoz između Zadra, talijanskih lukai Malte. Do sada je takav prijevoz bio moguć samo iz riječke ipločanske luke, a od danas takvu mogućnost još imaju Zadar i Split.
ZADAR, 11. lipnja 2004. (Hina) - U zadarsku luku Gaženicu danas je uplovio novi kontejnerski brod Lošinjske plovidbe koji će svaka dva tjedna obavljati kontejnerski prijevoz između Zadra, talijanskih luka i Malte. Do sada je takav prijevoz bio moguć samo iz riječke i pločanske luke, a od danas takvu mogućnost još imaju Zadar i Split.

Tom je događaju, uz čelnike Zadra i Zadarske županije, bio nazočan i državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Mario Babić. Podsjetivši na dosadašnju pomorsku izoliranost Zadra kada je riječ o kontejnerskom i teretnom prometu, Babić je istaknuo da će sada svakih 14 dana taj grad biti povezan s cijelim svijetom.

Babić je dodao da će se ovih dana dogoditi i niz drugih pozitivnih poteza za zadarski pomorski promet.

Ministarstvo će uskoro potpisati s Europskom unijom ugovor o kreditu za izgradnju trajektnog terminala Gaženica, istaknuo je Babić, a, osim toga, ovih dana stiže novi trajekt za liniju Zadar - Preko. Idućeg tjedna, najavio je Babić, potpisujemo ugovor između Ministarstva i zadarske Tankerske plovidbe kojim država omogućuje 10-postotnu potporu toj tvrtki za izgradnju još jednog novog tankera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙