FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat uputio Vladi otvoreno pismo zbog teškog stanja u sinjskom "Autoprijevozu"

SINJ, , 23. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata Županijesplitsko-dalmatinske i sindikat sinjskog poduzeća "Autoprijevoz"uputili su Vladi zajedničko otvoreno pismo u kojemu upozoravaju nateško stanje u tom trgovačkom društvu u vlasništvu jedinica lokalnesamouprave na cetinskom području.
SINJ, , 23. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata Županije splitsko-dalmatinske i sindikat sinjskog poduzeća "Autoprijevoz" uputili su Vladi zajedničko otvoreno pismo u kojemu upozoravaju na teško stanje u tom trgovačkom društvu u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na cetinskom području.

Za takvo, kako se navodi, katastrofalno stanje, sindikat optužuje vlasnike poduzeća - tri grada i dvije općine, ali i bivšu vladu koja, kako stoji u pismu, nije lani donijela odluku o konsolidaciji poduzeća unatoč tomu što je podržala privatizaciju kao jedino ispravno rješenje. Time je, tvrdi sindikat, jednostavno otjeran strateški partner, "Bošnjak grupa" d.o.o., koji je bio voljan kupiti "Autoprijevoz" i zadržati na poslu svih 130 zaposlenih radnika, te obnoviti zastarjeli vozni park.

"Želimo naglasiti da smo neugodno iznenađeni nezainteresiranošću i ove vlade u rješavanju problema Autoprijevoza, koji bi mogao završiti u stečaju, a radnici na Zavodu za zapošljavanje, gdje u Sinju ionako na posao čeka više od 3500 nezaposlenih. Zato molimo da se što je moguće prije donese odluka koja bi spasila to poduzeće", zaključuje se u pismu sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙