FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Počelo obilježavanje završetka obrazovanja polaznika učilišta OS-a RH

VUKOVAR, , 24. lipnja 2004. (Hina) - Nizom prigodnih svečanosti,svečanim postrojavanjem i dodjelom diploma obilježava se u Vukovaru24. i 25. lipnja završetak obrazovanja polaznika svih školskihučilišta Oružanih snaga Republike Hrvatske, a ukupno će bitipromovirano 370 polaznika.
VUKOVAR, , 24. lipnja 2004. (Hina) - Nizom prigodnih svečanosti, svečanim postrojavanjem i dodjelom diploma obilježava se u Vukovaru 24. i 25. lipnja završetak obrazovanja polaznika svih školskih učilišta Oružanih snaga Republike Hrvatske, a ukupno će biti promovirano 370 polaznika.

Program obilježavanja završetka njihova obrazovanja počeo je danas misom zahvalnicom koju je za sve polaznike hrvatskih vojnih učilišta u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio vojni ordinarij, a za poslijepodne predviđeno je održavanje sportskog susreta između nogometnih ekipa MORH-a i vukovarske HVIDR-e na nogometnom igralištu NK Radnički u Borovu naselju.

Središnja svečanost s postrojavanjem i dodjelom diploma održat će se 25. lipnja u 16,30 sati, u vukovarskoj vojarni u, kako je najavljeno, nazočnosti predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Stjepana Mesića, ministra obrane Berislava Rončevića i načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Josipa Lucića. Očekuje se i dolazak predsjednika Vlade Ive Sanadera, predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, te ministara u Vladi RH.

Tom prigodom bit će promoviran šesti naraštaj polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić", osmi naraštaj pilota kadeta, polaznici Časničke škole, te časničke i dočasničke izobrazbe zapovjedništava za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, te Hrvatske ratne mornarice.

Prije središnje svečanosti, također u vojarni, u 14 sati diplome će se uručiti polaznicima Zapovjedno- stožerne škole "Blago Zadro", te Visoke dočasničke škole.

U prijepodnevnim satima, u spomen na žrtve Domovinskog rata, položit će se vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, podno spomen-obilježna na mjestu masovne grobnice na Ovčari, te podno Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙