FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miljevci proslavljaju 12. obljetnicu oslobođenja

MILJEVCI, , 21. lipnja 2004. (Hina) - Prigodnom svečanošću Miljevčanidanas proslavljaju 12. obljetnicu oslobođenja svojeg područja,prisjećajući se blistave ratne pobjede 21. lipnja 1992., kada suiznimno brzo, snažnom koordiniranom akcijom, združene postrojbetadašnje 112. i 113. brigade Hrvatske vojske oslobodile 90 četvornihkilometara zaposjednutog područja, što je bila jedna od prvihoslobodilačkih akcija Hrvatske vojske.
MILJEVCI, , 21. lipnja 2004. (Hina) - Prigodnom svečanošću Miljevčani danas proslavljaju 12. obljetnicu oslobođenja svojeg područja, prisjećajući se blistave ratne pobjede 21. lipnja 1992., kada su iznimno brzo, snažnom koordiniranom akcijom, združene postrojbe tadašnje 112. i 113. brigade Hrvatske vojske oslobodile 90 četvornih kilometara zaposjednutog područja, što je bila jedna od prvih oslobodilačkih akcija Hrvatske vojske.

Za šesnaestoricu branitelja koji su na Miljevcima poginuli od godine 1991. do 1993. danas je služena sveta misa zadušnica u drinovačkoj crkvi Imena Isusova. Predvodio ju je miljevački župnik fra Žarko Maretić, koji je u propovijedi podsjetio na burnu povijest toga kraja, ističući zadovoljstvo što se to područje nakon uspješne obnove sve više gospodarski razvija.

Na Miljevcima sve je više obiteljskih gospodarstava koja se, osim tradicionalne proizvodnje pršuta, okreću i drugim oblicima poljoprivrede, te turizmu zahvaljujući neposrednoj blizini Nacionalnog parka Krke, a u osnovnu školu već se drugu godinu u prvi razred upisuje više učenika.

U spomen na poginule branitelje, kod spomen-križa na groblju u Drinovcima položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće. Cvijeće su, osim obitelji poginulih branitelja i njihovih suboraca te izaslanstva HV-a i Policije, položila izaslanstva Drniša na čelu s gradonačelnikom Antom Dželalijom i dogradonačelnikom Antom Matićem, te unešićke i ružićke općine, a u ime Šibensko-kninske županije vijenac je položio dožupan Josip Odak.

Proslava 12. obljetnice oslobođenja Miljevaca počela je "Miljevačkim užancama 2004.", koje su prvi put organizirane ove godine. Nastupili su članovi folklorne i pjevačkih skupina Kulturno-umjetničke udruge "Miljevci", zbor Župe Miljevaca, te školski zbor drinovačke osnovne škole. Proslava je nastavljena sportskim natjecanjima, te tradicionalnim druženjem suboraca i mještana Miljevaca, koji su i pripremili slavlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙