FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru za Dan državnosti promocija polaznika škola i učilišta za potrebe OS

OSIJEK,23. lipnja(Hina) - Nizom svečanosti, uz nazočnost najvišihvojnih i državnih dužnosnika, u Vukovaru će se 24. i 25. svibnjaobilježiti Dan državnosti te završetak izobrazbe i promocija 370polaznika svih škola i učilišta za potrebe Oružanih snaga RH,najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u osječkom DomuHrvatske vojske.
OSIJEK,23. lipnja(Hina) - Nizom svečanosti, uz nazočnost najviših vojnih i državnih dužnosnika, u Vukovaru će se 24. i 25. svibnja obilježiti Dan državnosti te završetak izobrazbe i promocija 370 polaznika svih škola i učilišta za potrebe Oružanih snaga RH, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u osječkom Domu Hrvatske vojske.

Središnja svečanost održat će se 25. lipnja u vukovarskoj vojarni, uz nazočnost predsjednika Republike Stjepana Mesića, ministra obrane Berislava Rončevića te načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Josipa Lucića, a na svečanost su pozvani i predsjednik Vlade Ivo Sanader te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, rekao je zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski" brigadni general Mirko Šundov.

Dodao je kako će na središnjoj svečanosti biti promoviran 6. naraštaj polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić", 8. naraštaj pilota kadeta te polaznici časničke škole te časničke i dočasničke izobrazbe zapovjedništava za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te Hrvatske ratne mornarice.

Istoga dana, na drugoj svečanosti, uručit će se diplome polaznicima Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" te Visoke dočasničke škole, a u spomen na žrtve Domovinskog rata položit će se vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju, na masovnoj grobnici na Ovčari te kod križa na Dunavu.

Svečanosti će započeti 24. lipnja misom zahvalnicom za sve polaznike, koju će u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvoditi vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac, te prezentacijom sustava izobrazbe u OSRH, s težištem na projekt "Kadet", koja će se održati u Borovu naselju.

Takav program obilježavanja ideja je predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Stjepana Mesića da se u Vukovaru održi promocija polaznika vojnih škola kako bi se prisjetili zbivanja vezanih uz obranu toga grada u Domovinskom ratu, a nadamo se da ćemo na ovaj način promovirati i sustav izobrazbe u Oružanim snagama RH, ocijenio je general Šundov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙