FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUTROUX TRAŽI OBNOVU POSTUPKA

BRUXELLES, 23. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pedofil Marc Dutroux jeuložio u srijedu priziv vrhovnom sudu protiv presude na doživotnizatvor, koju mu je odredio porotnički sud Arlona, doznaje se odnjegovog glavnog odvjetnika Xaviera Magneea.
BRUXELLES, 23. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pedofil Marc Dutroux je uložio u srijedu priziv vrhovnom sudu protiv presude na doživotni zatvor, koju mu je odredio porotnički sud Arlona, doznaje se od njegovog glavnog odvjetnika Xaviera Magneea.

"Marc Dutroux je potpisao priziv na presudu", izjavio je Magnee, potvrdivši informaciju koju je nekoliko minuta ranije objavila državna belgijska televizija RTBF. Dutroux je, prema odvjetniku, poduzeo prve korake za provjeru mogućih proceduralnih grešaka.

Dutroux je osuđen u utorak na doživotni zatvor a belgijskom ministru pravosuđa omogućeno je da stavi veto na svako ranije oslobađanje pedofila.

"Najomraženiji čovjek Belgije" osuđen je za otmicu i silovanje šest djevojčica i djevojaka između lipnja 1995. i kolovoza 1996., kao i za smrt četiri od njih, od kojih je dvije sam ubio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙