FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CYBER-POLICAJCI PATROLIRAT ĆE INTERNETOM

LONDON, 9. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Policija planira patroliratiinternetskim chat-sobama u sklopu međunarodne kampanje protivpedofilskih lanaca.
LONDON, 9. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Policija planira patrolirati internetskim chat-sobama u sklopu međunarodne kampanje protiv pedofilskih lanaca.

Također će plijeniti svu zaradu internetskih operatera koji izlažu dječju pornografiju i zamrznuti kreditne kartice njihovih korisnika.

"Želimo stvoriti nešto slično pozornicima na internetu", rekao je pomoćnik Kriminalističkog odjela britanske policije Jim Gamble.

Policija iz Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Kanade i Australije osnovat će Globalne policijske snage s osnovnim zadatkom suzbijanja spolnog zlostavljanja djece putem interneta.

"Nije riječ o taktici Velikog brata, nego o većoj prisutnosti policajaca na internetu", rekao je Gamble.

Po planu, policajci bi se s vremena na vrijeme trebali pojavljivati u chat-sobama i nadzirati razgovore, a identificirat će se svojevrsnom "cyber značkom" ili ikonicom "Virtualne policijske snage", kako bi svim chaterima pokazali da su tu.

Problem pedofilije u internetskim chat-sobama sve je izraženiji. Microsoftov web portal MSN prošle je godine zatvorio chat-sobe u gotovo svim zemljama gdje je djelovao, ističući da su one postale raj za pedofile i širitelje različitih vrsta internetskog smeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙