FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUD U MOSKVI ODBIO JUKOSOVU ŽALBU ZBOG POREZNOG DUGA

MOSKVA, 18. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Arbitražni sud u Moskvi odbio jedanas žalbu koju je uložio ruski naftni div Jukos protiv odluke onjegovu dugu prema poreznim vlastima u iznosu 3,4 milijarde američkihdolara.
MOSKVA, 18. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Arbitražni sud u Moskvi odbio je danas žalbu koju je uložio ruski naftni div Jukos protiv odluke o njegovu dugu prema poreznim vlastima u iznosu 3,4 milijarde američkih dolara.

Jukos je, naime, upozorio da bi ga takav iznos mogao odvesti u stečaj, obzirom da je i nadalje njegova glavna imovina zamrznuta vezano uz izbjegavanje plaćanja poreza i suđenje bivšem predsjedniku uprave Mikhailu Hodorkovskom i ostalim velikim dioničarima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prekinuo je šutnju o tome slučaju u četvrtak kako bi opovrgao tvrdnje da vlada namjerno želi stečaj kompanije. Jukos mora vraćati svoje dugove, no trebalo bi izbjeći njegovu dezintegraciju, izjavio je predsjednik, što je potaknulo rast vrijednosti pogođenih Jukosovih dionica za 34 posto na burzi u Moskvi.

Nekoliko ruskih novina danas je objavilo da dužnosnici Jukosa moguće pregovaraju s vladom kako bi riješili spor koji traje nekih godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙