FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRSKA BI MOGLA SAZVATI SUMMIT O IMENOVANJU PREDSJEDNIKA EK

BRUXELLES, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Irski premijer Bertie Ahernmožda će sazvati posebni summit Europske unije sljedećeg tjedna uBruxellesu na kojem bi bio imenovan novi predsjednik izvršnog tijelaEU, Europske komisije, rekli su u srijedu irski diplomati.
BRUXELLES, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Irski premijer Bertie Ahern možda će sazvati posebni summit Europske unije sljedećeg tjedna u Bruxellesu na kojem bi bio imenovan novi predsjednik izvršnog tijela EU, Europske komisije, rekli su u srijedu irski diplomati.

Ahern, koji u prvoj polovici godine predsjeda Unijom, još vodi konzultacije s drugim članicama o tome tko bi mogao naslijediti sadašnjeg predsjednika EK Romana Prodija, čiji mandat prestaje 31. listopada.

No diplomati su rekli da je irski premijer zatražio od drugih političkih čelnika 25 zemalja članica da ništa ne planiraju 29. lipnja navečer, kad bi se mogao održati izvanredni summit posvećen odabiru Prodijeva nasljednika.

Jedan je irski diplomat, međutim, naglasio da će Prodi summit sazvati isključivo onda ako će moći "iznijeti ime koje će sigurno dobiti konsenzus".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙