FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHRIS PATTEN U ČETVRTAK U POSJETU HRVATSKOJ

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Povjerenik Europske unije (EU) zavanjske poslove Chris Patten dolazi u četvrtak u dvodnevni posjetHrvatskoj, priopćilo je u srijedu Izaslanstvo Europske komisije (EK) uHrvatskoj.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Povjerenik Europske unije (EU) za vanjske poslove Chris Patten dolazi u četvrtak u dvodnevni posjet Hrvatskoj, priopćilo je u srijedu Izaslanstvo Europske komisije (EK) u Hrvatskoj.

Patten će u četvrtak boraviti u Dubrovniku, a u petak u Zagrebu gdje bi se trebao sastati s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

Visoki povjerenik dolazi u posjet Hrvatskoj samo dva dana prije donošenja odluke Europskog vijeća o tome hoće li prihvatiti preporuku EK-a o početku pregovora o pristupanju Hrvatske EU-u.

Tema razgovora bit će i odnosi EK-a i Hrvatske te sadržaj novog Europskog partnerstva koje je predložila EK, a koje postavlja reformske prioritete u kratkoročnom i srednjoročnom razdoblju.

Visoki povjerenik Patten posjetit će i Petrinju, kako bi se neposredno uvjerio u povratak srpskih i hrvatskih prognanika. EK je tome gradu donirala 4,33 milijuna eura kroz "Program EU-a za povratak", kojim je obnovljeno 220 kuća, javna infrastruktura i potpomognuto razminiranje na tom području, stoji u priopćenju Izaslanstva EK-a u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙