FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AHERN NAKON VEČERE NA BILATERALNIM RAZGOVORIMA OKO NOVOG PREDSJEDNIKA EK

BRUXELLES, 18. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Irski premijer Bertie Ahern,čija zemlja predsjedava Europskom unijom, u četvrtak je nakon večere sostalim čelnicima EU na kojoj se razgovaralo o izboru novogpredsjednika Europske komisije, krenuo na bilateralne razgovore sizaslanstvima kako bi se na ovom summitu ipak postigao dogovor onasljedniku Romana Prodija.
BRUXELLES, 18. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Irski premijer Bertie Ahern, čija zemlja predsjedava Europskom unijom, u četvrtak je nakon večere s ostalim čelnicima EU na kojoj se razgovaralo o izboru novog predsjednika Europske komisije, krenuo na bilateralne razgovore s izaslanstvima kako bi se na ovom summitu ipak postigao dogovor o nasljedniku Romana Prodija.

Čelnici 25 zemalja EU trebali su navečer okončati razgovore o Prodijevu nasljedniku, te postići dogovor. Međutim, razgovori su prekinuti, a nastavak je bio najavljen za 23,30 sati.

Prema jednom diplomatskom izvoru, tijekom večere razgovori su se koncentrirali na dva kandidata - europskog povjerenika za vanjske poslove Chrisa Pattena i belgijskog premijera Guya Verhofstadta.

Prema riječima diplomata, odluka o novom predsjedniku Komisije mogla bi biti odgođena do petka ili čak za sljedećih nekoliko tjedana zbog dubokih podjela oko tog pitanja, koje su izbile na vidjelo na prvom summitu Unije nakon prijema 10 novih članica u svibnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙