FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR HEBRANG S IRSKIM MINISTROM ZA ZDRAVLJE I DJECU

DUBLIN, 16. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske Vlade iministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang razgovarao je usrijedu u Dublinu s irskim ministrom za zdravlje i djecu MichaelomMartinom o stanju zdravstvenih usluga u Hrvatskoj i Irskoj, priopćenoje iz hrvatske Vlade.
DUBLIN, 16. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang razgovarao je u srijedu u Dublinu s irskim ministrom za zdravlje i djecu Michaelom Martinom o stanju zdravstvenih usluga u Hrvatskoj i Irskoj, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Hebrang boravi u Dublinu na 12. Europskoj ministarskoj konferenciji o socijalnim uslugama, koja se održava 16. i 17. lipnja.

Glavna tema razgovora bila je na koji način irsko iskustvo može poslužiti Hrvatskoj u dosizanju razine europskih standarda na području zdravstva. Razgovaralo se i o uspješnoj reformi irskoga zdravstva u zadnjih nekoliko godina. Ministar Martin je izvijestio potpredsjednika hrvatske Vlade da je na temelju dosadašnjega iskustva irska vlada odlučila povećati centralizaciju donošenja odluka i upravljanja u području zdravstva.

Hebrang je irskom kolegi zahvalio na velikoj pomoći koju je Irska u svojstvu predsjedavajuće EU pružila Hrvatskoj u ostvarivanju njezinih ključnih strateških ciljeva - stjecanju statusa kandidata te otvaranju pristupnih pregovora za članstvo u EU, o čemu se očekuje odluka Europskog vijeća u petak.

Hebrang je pozvao svog kolegu ministra Martina da posjeti Hrvatsku, što je on prihvatio.

U četvrtak, Hebrang će se sastati s čelnicima irskih agencija zaduženih za promicanje irskih ulaganja u inozemstvu, privlačenje stranih ulaganja te agencije koja se bavi pružanjem usluga za nastupe malih irskih tvrtki na vanjskom tržištu, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙