FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK: PROCEDURE ZBOG PREKOMJERNOG MANJKA PROTIV SEDAM DRŽAVA

BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija idućeg ćetjedna pokrenuti procedure upozorenja protiv Cipra, Češke, Grčke,Mađarske, Malte, Poljske i Slovačke, jer su dopustile da njihoviproračunski manjkovi premaše EU limit, kazao je jedan izvor u EU.
BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija idućeg će tjedna pokrenuti procedure upozorenja protiv Cipra, Češke, Grčke, Mađarske, Malte, Poljske i Slovačke, jer su dopustile da njihovi proračunski manjkovi premaše EU limit, kazao je jedan izvor u EU.

Komisija je u svibnju stavila pod nadzor javne financije u tih sedam država zbog toga što su im proračunski manjkovi premašili tri posto bruto domaćeg proizvoda, limit određen Paktom o stabilnosti i rastu.

Očekuje se da će povjerenici pokrenuti "procedure zbog prekomjernog manjka" protiv tih sedam država. Pritom će protiv Grčke ići nešto oštrije, jer je ona članica eurozone i pod većim je pritiskom da svoje financije dovede u red. Toj zemlji bit će rečeno da poboljša svoje javne financije do iduće godine, dok će novim članicama EU biti dan rok od nekoliko godina da se prilagode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙