FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: Odbor za referendum kritizirao župana Jakovčića

PULA, 23. lipnja 2004. (Hina) - Odbor za referendum, osnovan u ciljusprječavanja daljnje prodaje istarskog zemljišta, kritizirao je županaIvana Jakovčića da svojim postupcima sprječava ulaganje ozbiljnihinvestitora u Istru te da govori jedno, a radi drugo.
PULA, 23. lipnja 2004. (Hina) - Odbor za referendum, osnovan u cilju sprječavanja daljnje prodaje istarskog zemljišta, kritizirao je župana Ivana Jakovčića da svojim postupcima sprječava ulaganje ozbiljnih investitora u Istru te da govori jedno, a radi drugo.

Član Odbora Damir Radnić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako Odbor upozorava da je potreban stalan nadzor javnosti nad projektom "Brijuni Riviera", dokle god taj projekt vode, kako je rekao, "iskompromitirani ljudi, poput istarskog župana Ivana Jakovčića čije se nezakonite radnje i kaznene prijave povećavaju iz mjeseca u mjesec".

Po njegovim riječima, istarski župan "svojim postupcima i ponašanjem tjera iz Istre ozbiljne investitore, a, iako su mu ovih dana puna usta ljevičarenja, antifašizma i socijalne pravde, kao i svih proteklih 14 godina, do danas, osim pustih priča, nije ništa napravio, niti za antifašiste, kao ni za umirovljenike".

Dodao je da župan "stigne po svijetu vući za rukav i investitore i banke koji pripadaju sumnjivom kapitalu, krajnjoj desnici ili onima koji su se obogatili međunarodnom malverzacijama, trgovanjem oružjem ili diktatorskim režimima koje čitav svijet odbacuje".

Član istog odbora Bruno Poropat tvrdi kako Jakovčić osnivanjem parainstitucija, kao što su "Brijuni Riviera", Istarska razvojna agencija i druge, onemogućava strane investicije u Istri.

Izrazio je i nezadovoljstvo što strani investitori, koji su vrlo jeftino pokupovali istarsko zemljište, željeznim ogradama ograđuju svoje vlasništvo pa će Istra, smatra on, od Savudrije do Kamenjaka biti uskoro okupirana željeznim ogradama.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je osnivačka skupština udruge Odbor za referendum koja će se održati u nedjelju, 27. lipnja, kako bi kroz institucionalne okvire mogli jače i otvorenije zaustaviti prodaju istarskog zemljišta i omogućiti građanima da sudjeluju u kreiranju politike i ciljeva koji se tiču njihova života i rada.

Odbor je osnovan prošle godine i prikupio je više od 12 tisuća potpisa podrške građana Istarske županije za raspisivanje referenduma protiv rasprodaje istarskog zemljišta nakon prodaje u bescjenje područja Dragonere i Barbarige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙