FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRSKA OGRANIČAVA PRAVO NA DOBIVANJE DRŽAVLJANSTVA

DUBLIN, 13. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Irski birači su na referendumumasovno prihvatili prijedlog vlade kojim se ograničava pravo nadobivanje irskog državljanstva, što jedni drže odricanjem od prošlostiIrske kao nacije emigranata, a drugi normalizacijom stanja u zemljikoja privlači sve više useljenika.
DUBLIN, 13. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Irski birači su na referendumu masovno prihvatili prijedlog vlade kojim se ograničava pravo na dobivanje irskog državljanstva, što jedni drže odricanjem od prošlosti Irske kao nacije emigranata, a drugi normalizacijom stanja u zemlji koja privlači sve više useljenika.

Prema rezultatima objavljenim u nedjelju, irski birački su u petak rekli "da" tom prijedlogu reforme koji će okončati jedno od najotvorenijih sustava Europe, u potpunosti utemeljenom na pravu dobivanja državljanstva.

Trenutačno svaka osoba rođena na otoku, uključujući i Sjevernu Irsku pod britanskom vlasti, dobiva automatski irsko državljanstvo, što prema vladi u Dublinu pridonosi "turizmu dobivanja državljanstva".

Referendum, obvezan za promjenu Ustava, predlaže da to pravo više ne bude automatsko, što su birači u petak prihvatili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙