FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINESKI PREDSJEDNIK U POVJESNOM POSJETU POLJSKOJ

VARŠAVA, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Kineski predsjednik Hu Jintaosastao se u utorak u Varšavi s poljskim kolegom AleksanderomKwasniewskim.
VARŠAVA, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Kineski predsjednik Hu Jintao sastao se u utorak u Varšavi s poljskim kolegom Aleksanderom Kwasniewskim.

Trodnevni boravak kineskog čelnika prvi je posjet jednog kineskog predsjednika Poljskoj, a događa se samo nešto više od mjesec dana nakon što je ta srednjeeuropska država pristupila Europskoj uniji.

Tijekom susreta dvojice predsjednika zaključeno je nekoliko sporazuma o intenziviranju gospodarskih odnosa te suradnje u kulturi i obrazovanju. Potpisano je i pismo namjere o isporuci poljskog bakra Kini vrijednog više od 800 milijuna dolara.

Poljska je objavila da se protivi "svim aktivnostima usmjerenima ka promjeni statusa Tajvana i izazivanju napetosti u tajvanskim vratima te podupire mirno ujedinjenje Kine". Dvije zemlje također su osudile svaki oblik terorizma.

Nekoliko pripadnika izopćene kineske sekte Falungong prosvjedovalo je u utorak pred predsjedničkom palačom u Varšavi, tražeći da se Jintaoa privede pravdi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙