FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA I MAĐARSKA KOPNENA VOJSKA NA SLUNJSKOM POLIGONU HKOV-A

KARLOVAC, 8. lipnja 2004. (Hina) - Današnjim posjetom ZapovjedništvuHrvatske kopnene vojske (HKOV) u Karlovcu te posjetom vojnom poligonu"Eugen Kvaternik" u Slunju, nastavlja se trodnevni posjet visokogaizaslanstva Kopnene vojske domobranstva Mađarske vojske.
KARLOVAC, 8. lipnja 2004. (Hina) - Današnjim posjetom Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske (HKOV) u Karlovcu te posjetom vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju, nastavlja se trodnevni posjet visokoga izaslanstva Kopnene vojske domobranstva Mađarske vojske.

Izaslanstvo, predvođeno zapovjednikom, general pukovnikom Ferencom Gyorossyem, jučer je doputovalo u Hrvatsku.

Nakon jučerašnjeg obilaska Zapovjedništva za obuku i izobrazbu HKOV-a i Taktičko-simulacijskog središta HKOV-a u Zagrebu, te današnjih službenih razgovora u Zapovjedništvu središta za borbenu obuku HKOV-a u Karlovcu, mađarskom vojnom izaslanstvu Hrvatska kopnena vojska predstavit će na slunjskom poligonu novi sustav za obuku - Milles 2000. - sustav laserskog gađanja i bilježenja pogodaka, rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general pukovnik Marijan Mareković.

Precizirao je da je cilj susreta razmjena iskustava u vezi s obukom i sudjelovanjem u mirovnim operacijama.

U sklopu te suradnje časnici Hrvatske vojske bili su u Školi za strane jezike u Budimpešti.

General pukovnik Ferenc Gyorossy rekao je kako je impresioniran do sada viđenim, ističući da je "Hrvatska vojska u vrlo kratkom vremenu napravila velik napredak, a posebno što se tiče kompjutorske obuke vojnika, što je velika ušteda u odnosu na vojne vježbe na terenu".

Dodao je kako je Mađarskoj vojsci, u kontekstu zajedničke povijesti, vrlo važna dobra suradnja s Hrvatskom kopnenom vojskom .

General pukovnik Ferenc Gyorossy također je rekao kako će "predložiti general pukovniku Marekoviću da se hrvatski i mađarskih vojnici nižih rangova također susreću i sudjeluju u zajedničkoj obuci, što bi pridonijelo boljoj suradnji i prijateljskim odnosima".

General pukovnik Gyorssy izrazio je uvjerenost da će već iduće godine Mađarska ugostiti hrvatske vojnike na obukama kopnene vojske na svom teritoriju.

Na novinarsko pitanje o sličnostima dviju kopnenih vojska, rekao je da su najviše slične po veličini te temeljnom cilju - zaštiti vlastite domovine.

Mađarska vojska, kao članica NATO saveza, obavlja također i savezničke zadaće, rekao je general pukovnik Gyorssy, dodavši kako smatra da će i Hrvatska "vrlo brzo ući u NATO".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙