FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKA: NAKON 33 GODINE PROCESIJA NA BLAGDAN TIJELOVA

VUKA, 10. lipnja 2004. (Hina) - U slavonskome selu Vuki uOsječko-baranjskoj županiji danas je ponovno, nakon 33 godine, nablagadan Tijelova održana procesija u kojoj su sudjelovali mještaniVuke, Beketinaca i Širokog Polja.
VUKA, 10. lipnja 2004. (Hina) - U slavonskome selu Vuki u Osječko-baranjskoj županiji danas je ponovno, nakon 33 godine, na blagadan Tijelova održana procesija u kojoj su sudjelovali mještani Vuke, Beketinaca i Širokog Polja.

Po riječima župnika, velečanog Floka Zefiqa, "godine 1971., u vrijeme Hrvatskog proljeća, bila je zabranjena procesija na blagdan Tijelova, i eto, tek ove godine, ponovno se vratila kao dio vjerske kulture i tradicije".

Sudionici proslave Tijelova bili su u slavonskim narodnim nošnjama.

"Ovom svetkovinom proslavlja se Isus Krist, Tijelo i Krv Kristova, odnosno istina vjere o Kristovoj otajstvenoj prisutnosti u kruhu i vinu koji se posvećuju na svetoj misi. Ovaj Presveti oltarski sakrament vjernici blaguju u svetoj pričesti. Svetkovinom i prigodnom procesijom iskazuje se vanjska počast ovom sakramentu koji je ustanovljen na Posljednjoj večeri", rekao je župnik Flok Zefiq.

Blagdan Tijelova mještani Vuke proslavili su u župnoj crkvi iz 13. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙