FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVAN PAVAO II. NA BLAGDAN DUHOVA POZVAO NA MIR I NA JEDINSTVO SVIH LJUDI

VATIKAN, 30. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je unedjelju, na blagdan Duhova, na mir i na "jedinstvo svih ljudi" umolitvi koju je s prozora svog ureda uputio hodočasničkom mnoštvu kojese se okupilo na Trgu sv. Petra.
VATIKAN, 30. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao II. pozvao je u nedjelju, na blagdan Duhova, na mir i na "jedinstvo svih ljudi" u molitvi koju je s prozora svog ureda uputio hodočasničkom mnoštvu koje se se okupilo na Trgu sv. Petra.

"Na Duhove se ostvaruje plan koji je Bog objavio Abrahamu, da će dati život novome narodu: rađa se Crkva, mistično tijelo Kristovo koje je raspršeno u svijetu, a čine ga muškarci i žene iz svih naroda i kultura, ujedinjeni u vjeri i ljubavi (...) kako bi bili znak i oruđe jedinstva svih ljudi", kazao je Papa.

"Vjernici potaknuti duhom Krista, novog čovjeka, postaju svjedoci, navjestitelji nade i tvorci milosrđa i mira", dodao je Ivan Pavao II.

Poljski papa koji je 18. svibnja proslavio 84. rođendan i koji je onemoćao zbog bolesti, bio je u razmjerno dobroj formi.

Večer prije, bez teškoća je predvodio misu bdijenja uoči blagdana Duhova, jasnim glasom čitajući nagovor na Trgu sv. Petra gdje se okupilo 40.000 vjernika, među kojima je bilo mnogo Poljaka.

Katolici na Duhove slave silazak Duha Svetoga na apostole koji su se bili okupili u Jeruzalemu nekoliko tjedana nakon uskrsnuća Isusa Krista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙