FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALCATEL PREDVODI RASTOM CIJENA EUROPSKIH DIONICA

LONDON, 23. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Europske dionice danas sudobivale na vrijednosti, predvođene francuskim proizvođačem telekomopreme Alcatel.
LONDON, 23. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Europske dionice danas su dobivale na vrijednosti, predvođene francuskim proizvođačem telekom opreme Alcatel.

Londonski Ftse indeks ojačao je do podneva 0,39 posto, na 4.486 bodova, dok je frankfurtski DAX istodobno porastao 0,59 posto, na 3.951 bod.

Dionice Alcatela ojačale su četiri posto, na nadama da bi mogao privući narudžbu od tvrtke SBC Communications Inc, koja je objavila kako planira uložiti 4 do 6 milijardi američkih dolara u izgradnju novih mreža od optičkih vlakana.

Međutim, obujam trgovine toliko je ograničen da to zabrinjava i ulagače i trgovce.

"Obujmi su daleko ispod prosjeka i nameće se zaključak da je prisutan opći nedostatak uvjerenja da ćemo se pokrenuti u bilo kojem važnijem smjeru", ocjenjuje današnju atmosferu na tržištima Nigel Cobby, direktor europskih dionica u JP Morganu.

Među dobitnicima se danas također ističu British American Tobacco, čije su dionice ojačale 6,4 posto, francuska tvrtka Suez (1,1 posto) i banka Standard Chartered (2,2 posto).

Nikkei indeks Tokijske burze danas je oslabio, no toliko neznatno da je ostao gotovo nepromijenjen, na 11.580 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙