FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO INSTITUTA SUVREMENE UMJETNOSTI

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je izaslanstvo Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb,priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Ravnateljica Instituta za suvremenu umjetnost Janka Vukmir, izvijestila je Predsjednika o značenju nagrade "Radoslav Putar" koja se posljednjih godina dodjeljuje mladim umjetnicima, u dobi do 35 godina, kao i o problemima s kojima se mladi umjetnici susreću. Po riječima ravnateljice Vukmir, Hrvatska mnogo ulaže u očuvanje svoje baštine, no nedovoljno se brine o ulaganju u suvremenu produkciju zbog čega bi "u budućnosti mogli ostati bez baštine 21. stoljeća".

Umjetnici su s Predsjednikom razgovarali o manjku ateljea, poreznim olakšicama koje ne stimuliraju sponzorstva i investiranje u suvremenu umjetnost, ali i o školovanju na zagrebačkoj Akademiji, koje je prema riječima mladih laureata nagrade Radoslav Putar, "zastarjelo, štoviše devetnaestostljetno", navodi se u priopćenju.

U izaslanstvu su bili ravnateljica Instituta za suvremenu umjetnost Zagreb Janka Vukmir, predsjednik Instituta Darko Šimičić, dobitnici nagrade Radoslav Putar 2004. Igor Eškinja i Nika Radić i finalisti natječaja za nagradu Radoslav Putar 2004. Karmen Dugeč i Kristian Kožul.

Uz predsjednika Mesića bila je savjetnica Predsjednika za kulturu i šport Maja Razović Kocijan, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙