FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽDRIJEB ZA EP 2004: HRVATSKA U SKUPINI SA RUSIJOM, SiCG TE SLOVENIJOM

ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 10. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske rukometašice ćena Europskom prvenstvu u Mađarskoj, koje je na rasporedu od 9. do 19.prosinca ove godine, igrati u skupini B sa Rusijom, Srbijom i CrnomGorom, te Slovenijom, odlučeno je današnjim ždrijebom u Budimpešti. Uprvoj utakmici Hrvatice igraju protiv Srbije i Crne Gore, zatim protivRuskinja i na kraju sa Slovenkama.
ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 10. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske rukometašice će na Europskom prvenstvu u Mađarskoj, koje je na rasporedu od 9. do 19. prosinca ove godine, igrati u skupini B sa Rusijom, Srbijom i Crnom Gorom, te Slovenijom, odlučeno je današnjim ždrijebom u Budimpešti. U prvoj utakmici Hrvatice igraju protiv Srbije i Crne Gore, zatim protiv Ruskinja i na kraju sa Slovenkama.

Ruskinje su prije dvije godine na EP-u Danskoj osvojile četvrto mjesto, dok je SiCG bila šesta. Obje su reprezentacije razočarale na prošlogodišnjem SP-u u Hrvatskoj. Rusija je četvrtim mjestom u Danskoj izravno izborila plasman na ovogodišnje EP, dok su Hrvatska, SiCG te Slovenija to morale učiniti kroz kvalifikacije.

Hrvatice su izbacile Bugarke, dok su Slovenke u obje utakmice bile bolje od Turkinja. Srbija i Crna Gora jedva je izbacila Slovačku. Nakon poraza 24-30 u prvoj utakmici, u uzvratu su pobijedile 23-16.

Najjača je D skupina u kojoj su svjetske prvakinje i viceprvakinje - Francuskinje i Mađarice. Skupinu A predvode europske viceprvakinje Norvežanke, a skupinu C braniteljice naslova Dankinje.

U drugi krug idu tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine, te će formirati dvije nove grupe sa po šest reprezentacija. U drugi krug prenose se bodovi osvojeni po skupinama.

Skupina A: Norveška, Češka, Ukrajina, Španjolska

Skupina B: Rusija, Srbija i Crna Gora, Slovenija, HRVATSKA

Skupina C: Danska, Rumunjska, Njemačka, Švedska

Skupina D: Francuska, Mađarska, Austrija, Bjelorusija

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙