FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: SRBIJI I CRNOJ GORI 147 MILIJUNA DOLARA

BEOGRAD, 8. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni monetarni fond (MMF)odobrio je državnoj zajednici Srbije i Crne Gore dvije tranše kreditau ukupnoj vrijednosti od 147 milijuna dolara, a Odbor direktora MMF-apozitivno je ocijenio program ekonomske politike vlade Srbije,objavili su na današnjoj konferenciji za novinare srbijanski ministarfinancija Mlađan Dinkić i guverner Narodne banke Srbije RadovanJelašić.
BEOGRAD, 8. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je državnoj zajednici Srbije i Crne Gore dvije tranše kredita u ukupnoj vrijednosti od 147 milijuna dolara, a Odbor direktora MMF-a pozitivno je ocijenio program ekonomske politike vlade Srbije, objavili su na današnjoj konferenciji za novinare srbijanski ministar financija Mlađan Dinkić i guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Time je, nakon devetomjesečne stanke, nastavljeno provođenje trogodišnjeg financijskog aranžmana Srbije i Crne Gore sa MMF-om, koji je počeo u svibnju 2002. godine i ističe sredinom 2005. godine.

Dinkić je istodobno napomenuo da to što je u posljednji čas izbjegnut prekid aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom znači da će po njegovom isteku, krajem 2005, Srbija dobiti i otpis preostalih 15 posto obveza prema Pariškom klubu, u iznosu od oko 700 milijuna dolara. Zahvaljujući tome ukupni dug prema toj vrsti vjerovnika na kraju će se svesti na 1,8 milijardi dolara.

Kredit MMF-a, kako su naglasili, ujedno otvara vrata za dobijanje drugih kredita međunarodnih financijskih institucija, a srbijanski vladini dužnosnici očekuju u ovoj godini i 750 milijuna dolara stranih direktnih investicija, od čega bi polovica bila nova greenfield ulaganja.

(Hina) xtman/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙