FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIKA SRBIJE U DRUGOM KRUGU ODLUČUJE ODAZIV BIRAČA - ANKETE

BEOGRAD,22. lipnja(Hina) - Pobjednik drugog kruga predsjedničkih izborau Srbiji, koji će se održati u nedjelju, 27. lipnja, kada će se biračiodlučivati između zamjenika predsjednika Srpske radikalne strankeTomislava Nikolića i lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, ovisi oodazivu birača, a što odaziva bude veći, veće su šanse za pobjeduBorisa Tadića, izjavio je u utorak Radiju B92 direktor "Strateškogmarketinga" Srđan Bogosavljević.
BEOGRAD,22. lipnja(Hina) - Pobjednik drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji, koji će se održati u nedjelju, 27. lipnja, kada će se birači odlučivati između zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića i lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, ovisi o odazivu birača, a što odaziva bude veći, veće su šanse za pobjedu Borisa Tadića, izjavio je u utorak Radiju B92 direktor "Strateškog marketinga" Srđan Bogosavljević.

Prema istraživanju "Strateškog marketinga", privatne agencije za ispitivanje javnog mnijenja, obavljenom od 15. do 18. lipnja, procjenjuje se da će u drugom krugu izbora na birališta izaći više od dva i pol milijuna birača, ali - prema riječima Bogosavljevića - "broj onih koji su sigurni da će glasovati je oko dva milijuna".

"U varijanti odaziva od dva milijuna, koja je malo vjerojatna, čini se da bi Nikolić mogao pobijediti. U svim ostalim varijantama Tadić dobija, ali je očito da je izrazito visoka korelacija odaziva i šansi Tadića, odnosno neodaziva i šansi Nikolića", kaže Bogosavljević, precizirajući da bi prema sadašnjem stanju - snimljenom nakon što je Tadića podržao premijer Vojislav Koštunica, a prije nego što ga je podržao i Bogoljub Karić - Boris Tadić mogao pobijediti s 56 prema 44 posto Tomislava Nikolića.

Demokratska stranka Srbije na svom je Predsjedništvu prošloga tjedna podržala Borisa Tadića, a to je potom osobno učinio i premijer Koštunica. Biznismen Bogoljub Karić, koji je u prvom krugu dobio oko 600 tisuća glasova, te bio treći od ukupno 15 kandidata, također je, u nedjeljnoj izjavi BK Televiziji čiji je vlasnik, pozvao glasače koji su u prvom krugu glasovali za njega, da u drugom krugu svoj glas daju Borisu Tadiću.

Poziv svojim biračima da glasaju za Borisa Tadića u drugom krugu, odmah po završetku prvog kruga predsjedničkih izbora 13. lipnja, uputili su i ostali čelnici vladajuće koalicije, lider G17 Plus Miroljub Labus, Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, te Nove Srbije Velimir Ilić, a Tadića su podržali i lideri brojnih izvanparlamentarnih i manjinskih stranaka u Srbiji.

U prvom krugu predsjedničkih izbora, u kojem je na birališta izašlo oko 3,1 milijuna birača (47 posto), Tomislav Nikolić dobio je oko 940 tisuća glasova (30,1 posto), a Boris Tadić oko 850 tisuća (27 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙