FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE EUROPE: TRICHET SE ODLUČIO ZA ENGLESKI, FRANCUZI NAPUSTILI DVORANU

STRASBOURG, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francusko je izaslanstvo uponedjeljak napustilo dvoranu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe uznak "prosvjeda protiv ponašanja" predsjednika Europske središnjebanke Jeana-Claudea Tricheta koji se nazočnima obratio na engleskom.
STRASBOURG, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francusko je izaslanstvo u ponedjeljak napustilo dvoranu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u znak "prosvjeda protiv ponašanja" predsjednika Europske središnje banke Jeana-Claudea Tricheta koji se nazočnima obratio na engleskom.

"Francusko izaslanstvo napominje da je francuski jedan od dvaju službenih jezika Vijeća Europe i očekuje od Francuza koji su imenovani u europske ustanove da govore francuski svaki put kad za to imaju prigodu", navodi devet francuskih parlamentaraca u priopćenju.

Predsjednik Parlamentarne skupštine "dao je tu mogućnost Trichetu koji je svjesno odlučio da ju neće iskoristiti", dodaju zastupnici u svom tekstu. Parlamentarni su zastupnici odlučili da će premijera Jeana-Pierrea Raffarina izvijestiti o Tricheovu ponašanju.

"Žao mi je. Ovo je prvi put da se to dogodilo", izjavio je predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Peter Schieder. Trichet je izabrao da će u prvom dijelu nastupa govoriti na engleskom, a u drugom na francuskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙