FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI PREMIJER POTVRĐUJE VAŽNOST FRANCUSKO-NJEMAČKOG DVOJCA, POSEBNO U PROŠIRENOJ EU

PARIZ, 10. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-PierreRaffarin naglasio je važnost francusko-njemačkog dvojca u Europiističući kako bi bilo "neoprezno odreći se tog strateškog saveza" uEuropskoj uniji proširenoj na 25 članica.
PARIZ, 10. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin naglasio je važnost francusko-njemačkog dvojca u Europi ističući kako bi bilo "neoprezno odreći se tog strateškog saveza" u Europskoj uniji proširenoj na 25 članica.

U intervjuu francuskom dnevniku Le Monde (od petka) šef francuske vlade priznaje da se "upitao" po dolasku u Matignon o položaju tog para i potrebi približavanja s drugim zemljama, poput V. Britanije.

"Treba gledati stvarnosti u lice: shvatio sam da u svakodnevici, kad treba donijeti teške odluke, uvijek ih uspijemo donijeti u francusko-njemačkom laboratoriju", rekao je Raffarin.

"Kako bismo uspjeli, Francuska i Njemačka moraju ići zajedničkim putem. Odreći se tog strateškog saveza danas bi bilo neoprezno u novoj Europi 25-orice", smatra on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙