FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SICG: POZIV IZBJEGLICAMA IZ HRVATSKE DA PODNESU ZAHTJEV ZA OBNOVU

BEOGRAD,23. svibnja(Hina) - Uoči posjeta predsjednika Srbije i CrneGore Svetozara Marovića Hrvatskoj u ponedjeljak, nevladina udruga zazaštitu ljudskih prava "Homo" iz Pule apelirala je u Beogradu naizbjeglice iz Hrvatske da podnesu zahtjev za obnovu imovine do koncarujna, jer je to krajnji rok koji je odredila hrvatska Vlada, objavilisu u nedjelju beogradski elektronski mediji.
BEOGRAD,23. svibnja(Hina) - Uoči posjeta predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića Hrvatskoj u ponedjeljak, nevladina udruga za zaštitu ljudskih prava "Homo" iz Pule apelirala je u Beogradu na izbjeglice iz Hrvatske da podnesu zahtjev za obnovu imovine do konca rujna, jer je to krajnji rok koji je odredila hrvatska Vlada, objavili su u nedjelju beogradski elektronski mediji.

Nevladina udruga "Homo", kako je rečeno i na konferenciji za novinstvo u Beogradu, spremna je organizirati masovni povratak Srba u Gacku dolinu, na čemu radi zajedno s OESS-om, UNHCR-om i hrvatskom Vladom.

"Imamo projekt za pet sela u Gackoj dolini. Imamo i obećanje hrvatske Vlade da će paralelno ići obnova ... da će biti obnovljena škola i da će za djecu do četvrtog razreda ići autobusi kao i prije. Osjećaj sigurnosti sada je na jednom pristojnom nivou”, rekla je predstavnica udruge Mirjana Galo.

Ona je naglasila i to da "(hrvatski premijer Ivo) Sanader, ma koliko ga mi voljeli ili ne, izvršava ono što govori".

"On sada redovito hodočasti, otvaraju se obnovljene kuće i za Hrvate, vraćaju se kuće Srbima", dodala je Galo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙