FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: Suspendirani policajci koji su otkrili ratnu arhivu MUP RS

BANJA LUKA, 19. lipnja 2004. (Hina) - Dvojica policijskih dužnosnikabosanskih Srba koji su pronašli 16 kutija dokumenata za koje sepretpostavlja da sadrže podatke o likvidaciji više tisuća Bošnjaka uSrebrenici srpnja 1995. godine, suspendirani su, objavile su u subotubanjalučke Nezavisne novine.
BANJA LUKA, 19. lipnja 2004. (Hina) - Dvojica policijskih dužnosnika bosanskih Srba koji su pronašli 16 kutija dokumenata za koje se pretpostavlja da sadrže podatke o likvidaciji više tisuća Bošnjaka u Srebrenici srpnja 1995. godine, suspendirani su, objavile su u subotu banjalučke Nezavisne novine.

Prema saznanjima lista, suspendirani su Darko Ćulum, načelnik odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Centra javne sigurnosti Banjaluka i Saša Mišić, zapovjednik policijske stanice Lazarevo/Budžak u čijim podrumima su pronađeni spomenuti dokumenti koji su 16. lipnja predani haškom sudu.

Prema listu, dokumente je zaključane u podrumu otkrio Ćulum s ekipom inspektora, a akciju je ubrzao zapovjednik Mišić. Ključ prostorije gdje su se dokumenti nalazili šest godina navodno je čuvao jedan visoki dužnosnik MUP RS.

Razlozi za suspenziju, koju MUP RS zasada nije želio službeno komentirati, nisu poznati, no izvor 'Nezavisnih novina' u MUP RS navodi da se Ćulumu i Mišiću zamjera pronalaženje dokumenata MUP-a iz razdoblja od 1992. do 1998. godine do čega, prema mišljenju najužeg kruga dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova RS – nije smjelo doći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙