FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA USPOSTAVLJA CENTAR KOJI ĆE POMAGATI ZAPADNI BALKAN U EU-U

BRUXELLES,18. lipnja(Hina) - Slovenija je u petak u Bruxellesu nasastanku čelnika EU-a izišla s inicijativom uspostave centra zaproširenja, koji bi pomagao zemljama jugoistočne Europe u njihovupribližavanju Uniji, izjavio je slovenski premijer Anton Rop.
BRUXELLES,18. lipnja(Hina) - Slovenija je u petak u Bruxellesu na sastanku čelnika EU-a izišla s inicijativom uspostave centra za proširenja, koji bi pomagao zemljama jugoistočne Europe u njihovu približavanju Uniji, izjavio je slovenski premijer Anton Rop.

"Upoznali smo zemlje članice EU-a da smo spremni uspostaviti poseban centar za proširenje, preko kojeg bi, zajedno s EU-om, pružali pomoć i potporu državama zapadnog Balkana koje se žele priključiti EU-u", rekao je Rop, dodajući da je Ljubljana već poduzela prve korake u tom smjeru.

Rop, koji se u petak u Bruxellesu na kratko sastao i s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, još jedanput je pozdravio odluku Europskog vijeća o dodjeli kandidatskog statusa Hrvatskoj i određivanju datuma za početak pregovora.

"Mi smo Hrvatsku podupirali na putu u EU, što je dobro za odnose između dvije zemlje, za razvoj gospodarstva i za regiju, koja je današnjom odlukom dobila signal" da ima europsku perspektivu, rekao je Rop.

Rekao je da je za Sloveniju vrlo važno što je u zaključke o Hrvatskoj "zapisano da se prima na znanje odgoda primjene ekološko-ribolovne zone za zemlje EU-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙