FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRODARSKI INSTITUT OBILJEŽIO 56. OBLJETNICU POSTOJANJA

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački Brodarski institutobilježio je danas 56. godišnjicu osnivanja, a na tradicionalnojproslavi istaknuto je kako je primarni cilj tog instituta stavitisvoje resurse što izravnije u službu razvoja hrvatskog gospodarstva.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački Brodarski institut obilježio je danas 56. godišnjicu osnivanja, a na tradicionalnoj proslavi istaknuto je kako je primarni cilj tog instituta staviti svoje resurse što izravnije u službu razvoja hrvatskog gospodarstva.

Prema riječima direktora instituta Vladimira Koromana, planirani razvoj Brodarskog instituta dat će mu obilježje suvremenog tehnološkog instituta. To će se ostvariti odlučnim prodorom u nove djelatnosti i izvan tradicionalnih okvira brodogradnje, te promicanjem razvojno-tehnoloških djelatnosti širega spektra, kazao je Koroman.

Brodarski institut trenutno radi na tri velika razvojna programa. Riječ je o projektu upravljanja, nadzora i zaštite hidroelektrana, koje zajedno s Končarom i još nekim drugim tvrtkama obavljaju za Hrvatsku elektropivredu, a trajat će dvije godine. Nadalje, kao dio hrvatskog konozorcija Institut radi i na dijelu Vc koridora kroz Bosnu i Hercegovinu, na dijelu projekta koji se tiče signalizacije i zaštite od požara u tunelima, te na projektu zbrinjavanja otpada za jednu veliku hrvatsku županiju, kazao je Koroman.

Ističe da su ranije razvojni kapaciteti Instituta bili usmjereni na brodogradnju, a sada je dio njih preusmjeren na ekologiju i energetiku.

Iz Instituta naglašavaju i da su se aktivno uključili u proces koji je pokrenulo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, uz potporu Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Riječ je o procesu restrukturiranja istraživačko-razvojnih kapaciteta hrvatske znanstvene zajednice u cilju jačanja podrške gospodarstvu, u koji se Brodarski institut aktivno uključio, jer u njemu vidi priliku za kvalitetniju provedbu i ubrzavanje vlastitog preustroja.

Na današnjoj proslavi Dana Instituta bili su uz ostale nazočni i članovi Nadzornog odbora, te predstavnici ministarstva znanosti, potom obrane, te gospodarstva, predstavnici zagrebačkog Sveučilišta, te poslovni partneri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙