FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALSKI I KINESKI LIJEČNICI ZAJEDNO PROTIV DIJABETISA I PRETILOSTI

SYDNEY, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Australski i kineski znanstveniciu utorak su objavili da će u borbi protiv dijabetesa i pretilostisurađivati na proizvodnji lijeka na biljnoj bazi, koji se temelji natradicionalnoj kineskoj medicini.
SYDNEY, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Australski i kineski znanstvenici u utorak su objavili da će u borbi protiv dijabetesa i pretilosti surađivati na proizvodnji lijeka na biljnoj bazi, koji se temelji na tradicionalnoj kineskoj medicini.

Institut Garvan u Sydneyu je objavio da je s Institutom za biologiju u Šangaju pokrenuo znanstveni istraživački program o načinima na koji tradicionalna kineska medicina tretira dijabetes.

"Nema sumnje da su kineski biljni pripravci učinkoviti u liječenju dijabetesa i pretilosti, a mi naprosto želimo saznati zašto. U Kini se koriste već stoljećima i ustanovljeno je da djeluju", kazao je Greg Cooney, ravnatelj odjela za istraživanje dijabetesa i pretilosti pri australskom institutu.

Institut Garvan namjerava također istražiti učinke kineske tradicionalne medicine na karcinom i neurološke bolesti poput Alzheimera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙