FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježeno 120 godina knjižnice u Križu

KRIŽ, 3. lipnja 2004. (Hina) - Knjižnica i čitaonica u Križu večeras jebogatim programom u okviru tradicionalnih "Badalićevih dana"obilježila 120. obljetnicu te ustanove.
KRIŽ, 3. lipnja 2004. (Hina) - Knjižnica i čitaonica u Križu večeras je bogatim programom u okviru tradicionalnih "Badalićevih dana" obilježila 120. obljetnicu te ustanove.

Ovogodišnju plaketu "Josipa Badalića", koja se dodjeljuje najboljem studentu rusistike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dobila je Irena Peruško.

U prigodi proslave svečane obljetnice u Križu, u kojem je književni povjesničar, slavist i putopisac Josip Badalić pohađao osnovnu školu (rođen u Deanovcima 1888., umro 1985.), istaknuto je da Knjižnica ima 14.778 svezaka, te 436 članova koji u prosjeku pročitaju 38 knjiga na godinu.

Uz jubilej knjižnice i "Badalićeve dane" predstavljena je izdavačka kuća "Fraktura", a u crkvi Svetog križa održan je koncert opernih arija na kojem su nastupili sopranistica Petya Ivanova i tenor Hrid Matić, uz glasovirsku pratnju Ivana Matarića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙