FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREB JE NAPRAVIO JAKO MALO KAKO BI IZBJEGLI SRBI DOŠLI DO SVOJIH PRAVA

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - "Neispunjenim obećanjima Hrvatska jedezavuirala međunarodnu javnost", prenosi novosadski "Dnevnik" riječiRadenka Popića iz Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama, koji tvrdida Hrvatska - "za razliku od BiH" - još uvijek sprečava povrat 53tisuće stanova sa stanarskim pravom", 18 tisuća zauzetih obiteljskihkuća i 7000 poslovnih prostorija srpskim izbjeglicama.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - "Neispunjenim obećanjima Hrvatska je dezavuirala međunarodnu javnost", prenosi novosadski "Dnevnik" riječi Radenka Popića iz Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama, koji tvrdi da Hrvatska - "za razliku od BiH" - još uvijek sprečava povrat 53 tisuće stanova sa stanarskim pravom", 18 tisuća zauzetih obiteljskih kuća i 7000 poslovnih prostorija srpskim izbjeglicama.

U Zagrebu je napravljeno jako malo kako bi Srbi došli do svojih prava i oduzete imovine, ustvrdio je Popić u osvrtu na probleme povratka Srba u Hrvatsku, podsjetivši da su "civili godinama od svojih plaća izdvajali 2,5 a vojne osobe 4,5 posto plaće" za stanarsko pravo u spomenutim stanovima.

"U Hrvatskoj, ali i u BiH, izbjeglicama su oduzeta prava na dionice i privatizaciju, dok u Srbiji i Crnoj Gori nisu stvoreni uvjeti za integraciju pa su mnoge izbjeglice iz ovih republika na rubu biološkog opstanka", upozorava Popić, najavljujući prosvjedni skup na Trgu Republike u Beogradu, koji će organizirati Centar za komunikaciju "Pravda" iz Paraćina, Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine i Udruženje Srba iz Hrvatske.

"Zbog ignorantskog odnosa vlasti u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, kao i OESS-u, EU-u, Vijeću Europe i UN-u, s ovog će skupa biti upućene deklaracije o teškom položaju izbjeglica", najavljuje "Dnevnik", napominjući da organizatori pozivaju na skup i predstavnike NVO-a, političkih stranaka, "ali i sve druge građane koji će iskazati solidarnost sa svojim susjedima koji klecaju pod izbjegličkim teretom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙