FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: APATIN STRAHUJE OD PONOVNOG OTVARANJA PITANJA GRANICE S HRVATSKOM

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - U općinama Apatin i Sombor odavno seuvriježilo mišljenje da je granica između Hrvatske i SCG-a sredinaDunava i da će tako i ostati, ali nakon nedavnog posjeta državnogizaslanstva SCG-a Zagrebu i obnavljanja pitanja razgraničenja,Somborci i Apatinci su se uznemirili, bilježi beogradski "Danas".
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - U općinama Apatin i Sombor odavno se uvriježilo mišljenje da je granica između Hrvatske i SCG-a sredina Dunava i da će tako i ostati, ali nakon nedavnog posjeta državnog izaslanstva SCG-a Zagrebu i obnavljanja pitanja razgraničenja, Somborci i Apatinci su se uznemirili, bilježi beogradski "Danas".

"Građani Apatina poprilično su uznemireni zato što bi u slučaju pomicanja granične međe praktično ostali bez izlaza na Dunav, nova granica bi zamalo išla samim rubom grada", izjavljuje za beogradski list predsjednik Skupštine općine Apatin Milan Dražić.

"Općina Apatin ostala bi bez oko 2200 hektara, 560 vikendica i kuća. Neke od ovih kuća upravo su kupile izbjeglice iz Hrvatske", podsjeća Dražić, upozoravajući da je općina Apatin uložila puno novaca u infrastrukturu, uređenje prostora, "a do 1991. g. građani su porez plaćali katastarskoj općini Beli Manastir u Hrvatskoj".

Predsjednik nevladine organizacije "Otvoreni Licej" iz Sombora Gojko Mišković kaže za list da je upozorio vlasti u općini, pokrajini i republici na potencijalni granični problem ali odgovora nije bilo, prenosi "Danas" njegove riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙