FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MATURANTI IZ SCG ZAINTERESIRANI ZA STUDIRANJE U HRVATSKOJ

SUBOTICA, 18. lipnja 2004. (Hina) - Za studiranje u Hrvatskojzainteresirano je četrdeset troje maturanata iz Vojvodine i deset izCrne Gore, doznaje se od Hrvatskog nacionalnog vijeća.
SUBOTICA, 18. lipnja 2004. (Hina) - Za studiranje u Hrvatskoj zainteresirano je četrdeset troje maturanata iz Vojvodine i deset iz Crne Gore, doznaje se od Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Najveći interes budući studenti iz Vojvodine pokazuju za školovanje u Zagrebu i to na agronomskom i fakultetima društvenih znanosti.

Broj od oko 40 zainteresiranih, na razini je prosjeka koji se bilježi u posljednjih 15-tak godina.

Odlazak i upis maturanata iz Vojvodine na hrvatska sveučilišta organizirat će Hrvatsko nacionalno vijeće u SiCG u suradnji s resornim državnim organima Republike Hrvatske, koji su odredili da u predstojećoj školskoj godini kvotu za studente iz dijaspore povećaju sa 80 na 100 mjesta.

Predsjednik HNV-a Josip Ivanović ističe kako je većina budućih studenata izrazila spremnost da se nakon studija vrati u Vojvodinu.

Hrvatsko nacionalno vijeće okuplja 35 članova koji predstavljaju 16 udruga, institucija i organizacija te hrvatskih političkih stranaka koje djeluju u Jugoslaviji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙