FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Raspuštena županijska organizacija HSS-a

RIJEKA,17. lipnja 2004.(Hina) - Na večerašnjem izvanrednom sastankuHrvatske seljačke stranke za Primorsko-goransku županiju u nazočnostipredsjednika Zlatka Tomčića raspuštena je ta i četiri gradskeorganizacije, a za županijskog povjerenika HSS-a imenovan je AnteSimonić.
RIJEKA,17. lipnja 2004.(Hina) - Na večerašnjem izvanrednom sastanku Hrvatske seljačke stranke za Primorsko-goransku županiju u nazočnosti predsjednika Zlatka Tomčića raspuštena je ta i četiri gradske organizacije, a za županijskog povjerenika HSS-a imenovan je Ante Simonić.

Na konferenciji za novinstvo nakon sastanka Simonić je izvijestio da su raspuštene riječka, novovinodolska, opatijska i creska organizacija, a djelovanje šest članova HSS-a iz Rijeke i dva iz Novoga Vinodolskog bit će ispitano stegovno i politički. Cilj je u idućem razdoblju konsolidirati stranku do 15. rujna, t.j. roka za održavanje izborne županijske skupštine, dodao je.

Simonić je istaknuo da je županijska organizacija raspuštena zbog loših međuljudskih odnosa, neprihvatljiva lobiranja pri izbornim skupštinama, prijetnja i pozivanja na bojkotiranje rada te organizacije. Također je naveo da postoje brojne indicije da je na izbornoj skupštini u Rijeci bilo zlouporabe jer je dopušteno glasovanje više desetaka nečlanova stranke.

Zlatko Tomčić je podupro poteze povjerenika Simonića i izrazio zadovoljstvo mogućnošću konsolidacije te organizacije HSS-a. Kazao je da stranka u cjelini još ima teškoća, ali da nakon prošlotjedne programske skupštine HSS počinje nov život.

Rekao je da još ima "težnja da se stranka nekomu priklanja", što je odbio kao mogućnost, rekavši da će HSS voditi samosvojnu politiku.

Tomčić je ocijenio da to ne isključuje mogućnost pragmatične suradnje s drugim strankama, osim, kako je rekao, s HDZ-om i "ultralijevim, ultradesnim, ultraliberalnim i nacionalističkim strankama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙