FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOMČIĆ TRAŽI TEST GLAVNE SKUPŠTINE

ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčićponudio je danas svoj mandat Glavnoj programskoj skupštini stranke kaošto je to u prosincu učinio i na sjednici Glavnog odbora stranke.
ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić ponudio je danas svoj mandat Glavnoj programskoj skupštini stranke kao što je to u prosincu učinio i na sjednici Glavnog odbora stranke.

"Molim da se provjeri moja prihvatljivost", rekao je Tomčić pred oko 600 stranačkih izaslanika osvrćući se na loše HSS-ove izborne rezulate.

Priznao je da konsolidacija stranke, započeta nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima, nije završena, da u stranci ima onih koji misle drugačije, ali su u manjini.

Zatražio je da se, s njim ili bez njega, u najkraćem roku rasčiste sve negativnosti, da politika HSS-a postane samosvojna ne samo na deklarativnoj nego i na praktičnoj razini.

Ustvrdio je i da u HSS-ovim redovima ima onih koji nastoje destabilizirati stranku, no nije konkretizirao na koga misli.

Naveo je da nije pristaša 'teza zavjere', ali da nije slučajna kritika odnosno linč HSS-a i njega osobno prije izbora, pa i sada.

"Očito se ne uklapamo u dizajnerske planove političko-obavještajno-medijskih silnika", ocijenio je HSS-ov predsjednik.

Tomčić je izrazito oštro kritizirao aktualnu vlast. Predbacio joj je "poslušničko ponašanje prema međunarodnoj zajednici", ustvrdio da je njezin odnos prema demokraciji i parlamentarizmu u "opasnoj zoni autokracije" te da je "najobičniji bezobrazluk zamjena za nestručnost".

Nova vlast, tvrdi, nema gospodarskih ideja ni koncepcije, a "obećanja s kojima je došla na vlast padaju kao kule od karata".

Parafrazirajući bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona Tomčić je ustvrdio kako je "sustav podivljao", odnosno, kako je "zabrinjavajuća razina socijalne i opće sigurnosti u društvu", da "bujaju kriminal i korupcija", da "paralelne institucije pretendiraju da postanu sve snažnije, a problem je tim veći što imaju podršku iz političkih vrhova".

"Paralelni sustav postaje opasnost za egzistenciju uspješne Hrvatske", ocijenio je Tomčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙