FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS BiH I NHI ĆE SE UJEDINITI; DOGOVOREN ZAJEDNIČKI NASTUP NA LOKALNIM IZBORIMA

SARAJEVO,28. svibnja(Hina) - Predsjednici Hrvatske seljačke strankeBosne i Hercegovine (HSS BiH) i Nove hrvatske inicijative (NHI) MarkoTadić i Krešimir Zubak potpisali su u petak u Sarajevu sporazum opolitičkoj suradnji dvije stranke najavivši istodobno zajedničkinastup na općinskim izborima što će se u toj zemlji održati ulistopadu.
SARAJEVO,28. svibnja(Hina) - Predsjednici Hrvatske seljačke stranke Bosne i Hercegovine (HSS BiH) i Nove hrvatske inicijative (NHI) Marko Tadić i Krešimir Zubak potpisali su u petak u Sarajevu sporazum o političkoj suradnji dvije stranke najavivši istodobno zajednički nastup na općinskim izborima što će se u toj zemlji održati u listopadu.

Marko Tadić kazao je novinarima kako je ovaj sporazum samo još jedan korak na putu potpunog ujedinjenja dvije stranke na čemu se radi već duže vrijeme.

"Mi želimo ostvariti ujedinjenje dvije stranke već sutra ukoliko je to moguće", kazao je Tadić.

On je istaknuo kako članstvo i rukovodstva dviju stranaka koje pripadaju političkom centru drže da su im ciljevi i opredjeljenja veoma bliski te da nema nikakvih zapreka za bližu suradnju.

Krešimir Zubak pojasnio je kako će općinskim stranačkim odborima biti prepušteni dogovori o izbornom koaliranju, sukladno izbornim pravilima.

I HSS i NHI prijavile su se za sudjelovanje na izborima u četrdesetak općina.

Sporazum potpisan u petak predviđa uspostavu koordinacijskog tijela sastavljenog na paritetnoj osnovi, koje će donositi odluke o političkom djelovanju stranaka na najvišoj razini.

Odgovarajući na pitanje hoće li moguća uspostava ogranka Pašalićeva Hrvatskog bloka u BiH imati utjecaja na stanje u Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH (HDZ), Zubak je izjavio kako je HDZ očigledno još uvijek pokret koji će se nastaviti fragmentirati u veći broj stranaka.

"Nova diferencijacija unutar HDZ BiH je logična, jer tvrda struja nije zadovoljna svojom pozicijom unutar te stranke", kazao je Zubak.

On je istodobno ocijenio kako bi novi Hrvatski blok ograničeni utjecaj mogao ostvariti samo na području zapadne Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙