FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građevinska inspekcija još 28. siječnja prvi put intervenirala na Kožinu zbog bespravne gradnje investitora Galića

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas - u vezi sprije tri dana započetim rušenjem bespravno izgrađenih apartmana unaselju Kožino, kod Zadra, investitora Tomislava Galića - da jeGrađevinska inspekcija Ministarstva intervenirala na lokacijiKožino, po prvi puta 28. siječnja 2004., kada je bio izgrađen samojedan od postojećih 10 objekata, dok su ostali bili u temeljima.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas - u vezi s prije tri dana započetim rušenjem bespravno izgrađenih apartmana u naselju Kožino, kod Zadra, investitora Tomislava Galića - da je Građevinska inspekcija Ministarstva intervenirala na lokaciji Kožino, po prvi puta 28. siječnja 2004., kada je bio izgrađen samo jedan od postojećih 10 objekata, dok su ostali bili u temeljima.

Investitoru je inspekcija tada zatvorila gradilište i zabranila gradnju, a tijekom ožujka inspekcija je donijela pismena rješenja kojima se obustavlja gradnja.

Za usklađivanje mu je dat rok od 60 dana, no investitor je u potpunosti zanemario rješenja građevinske inspekcije i nastavio graditi, navodi Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva.

Također ističe kako je tlocrtna površina izvedenih objekata veća od dopuštene za 30 do 35 posto, a visina za jednu etažu.

Ministarstvo podsjeća da je za svaki od izgrađenih objekata investitor (Galić) dobio dozvolu koja mu dopušta izgradnju šest stanova po objektu, a on je u svakoj od izgrađenih zgrada izgradio 12 stanova, što pretpostavlja potpuno drugačiju organizaciju prostora i parkirališnih mjesta, te bitno veći broj korisnika svakog objekta, pa tako i kapaciteta komunalne infrastrukture.

Niti jedan objekt na parceli nije smješten kako je to određeno prostornim planom za to područje, pa se takva gradnja ne može niti uskladiti s planom, dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ističe da Građevinska inspekcija obrađuje i ostale bespravno sagrađene objekte u Kožinu.

Rušenje bespravno izgrađenih stambenih objekata u Kožinu, investitora Tomislava Galića, Građevinska inspekcija počela je u utorak popodne, zbog odstupanja od uvjeta u građevinskoj dozvoli. Naime, na toj je lokaciji, prema prostorno-planskoj dokumentaciji, predviđena gradnja obiteljskih kuća, a ne stambenih zgrada s apartmanima za prodaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙