FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETOMJESEČNI PROMET PLOČANSKE LUKE 606 TISUĆA TONA

PLOČE/ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Luka Ploče u prvih petovogodišnjih mjeseci ostvarila je promet roba od 606.116 tona, što je34 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
PLOČE/ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Luka Ploče u prvih pet ovogodišnjih mjeseci ostvarila je promet roba od 606.116 tona, što je 34 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Čak 95 posto prekrcanog tereta je za susjednu u Bosni i Hercegovini.

Iz Luke ističu da se povećani trend prekrcaja očekuje se i u narednom razdoblju, o čemu govore i vijesti iz Hrvatskih željeznica o znatno povećanom željezničkom prijevozu roba iz luke Ploče u odredišta u BiH.

Tako je krajem prošlog tjedna u luku Ploče iz Australije je stigao brod s 37.000 tona ugljena kojeg će Hrvatske željeznice prevesti u koksaru Lukavac, a iza 20. lipnja dolazi novi brod tovaren boksitom za tvornicu glinice u Zvorniku.

Do kraja godine očekuje se da će se željeznicom na tom smjeru prevesti 250.000 tona boksita i 600.000 tona ugljena. Hrvatske željeznice osigurat će oko 150 vagona za prijevoz tereta za Zvornik i Lukavac.

Ovim novim teretima rad u luci Ploče povećat će se znatno, a što se tiče prijevoza tereta željeznicom rad će se udvostručiti, ističu iz HŽ-a.

(Hina) xtcvit yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙