FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljen nadzorni odbor "Slobodne Dalmacije"

SPLIT, 17. lipnja 2004. (Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskojsjednici novoga Nadzornog odbora (NO) splitske novinske kuće "SlobodneDalmacije", koji je imenovan prošli petak, za predsjednika je izabranIgor Lučić, po Vladinu prijedlogu, a za njegova zamjenika HrvojeŠpanić.
SPLIT, 17. lipnja 2004. (Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskoj sjednici novoga Nadzornog odbora (NO) splitske novinske kuće "Slobodne Dalmacije", koji je imenovan prošli petak, za predsjednika je izabran Igor Lučić, po Vladinu prijedlogu, a za njegova zamjenika Hrvoje Španić.

Ostali su članovi Ivan Mužić i Rajko Jurin, a peto mjesto u NO-u pripast će predstavniku Radničkog vijeća koji će biti izabran naknadno.

Predsjednik NO-a "Slobodne Dalmacije" Igor Lučić izjavio je za Hinu nakon sjednice kako je od predsjednika Uprave Srđana Kovačića zatraženo financijsko izvješće o poslovanju u prošloj i prvom dijelu ove godine, planovi za nastavak poslovanja i ostala dokumentacija, kako bi NO mogao steći uvid u stvarno stanje u kući i donositi odluke.

Na upit sprema li se opoziv Uredništva i Uprave "Slobodne Dalmacije", Lučić je odgovorio kako NO neće donositi odluke prije nego analizira poslovanje i financijsko stanje, jer bi to bilo brzopleto. Rekao je kako je uistinu "Slobodna Dalmacija" proteklih godina prolazila teško financijsko razdoblje, ali da se još ne može utvrditi je li stanje prije sadašnje Uprave bilo lošije ili bolje.

Zatraženu dokumentaciju NO bi trebao dobiti do kraja lipnja, a nakon toga će se ponovno sastati i vidjeti kakvi su planovi za trajan izlazak "Slobodne" iz krize. "Vidjet ćemo hoće li to biti vlastitim aktivnostima, u suradnji s Vladom, ili s novim vlasnicima", kazao je Lučić.

Po izvješću koje je Uprava podnijela dioničarskoj skupštini pri imenovanju novog i razrješenju starog NO-a "Slobodna je Dalmacija" prošlu godinu završila s 4,39 milijuna kuna gubitka. Skupština je tada odlučila da se najveći dio gubitka podmiri iz zakonskih i ostalih pričuva te iz zadržane dobiti prijašnjih godina. Preostalih 800.000 kuna trebalo bi nadoknaditi iz dobiti od poslovanja idućih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙